Gaziantep

Türk ve Suriyeli çocuklar ortak eğitimde buluşuyor

13:36 09 Şubat 2016
Türk ve Suriyeli çocuklar ortak eğitimde buluşuyor

Gaziantep'te faaliyet gösteren MALUMAT Derneği, Suriyeli çocukların Türk yaşıtlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla ortak eğitim çalışmalarını hayata geçirdi.

Derneğin iletişim sorumlusu Şerife Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşayan sığınmacıların yaşadığı sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin, Türkiye'ye entegrasyonunu önemsediklerini belirten Öztürk, "Bu kapsamda açtığımız dil ve bilgisayar kurslarına Suriyeli ve Türk öğrenciler beraber katılıyor. Sığınmacılar için danışmanlık hizmeti de veriyoruz" dedi.

Kentin çeşitli noktalara stant kurduklarını ifade eden Öztürk, bu sayede Suriyeli sığınmacılara ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Eğitimin yanı sıra sığınmacıların sağlık sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Öztürk, "İki halk arasındaki iletişim, birlikte yaşamın sağlanması açısından önemli. Burada verdiğimiz eğitimlere Suriyeliler ve Türkiye vatandaşları geliyor. Güzel bir birliktelik oluşturduğumuzu ve bu sayede de karşılıklı ön yargıları ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Derneğimizin faaliyetlerinden Türk ve Suriyeli bin 200 çocuk faydalanıyor. Çocuklara burada Türkçe, Arapca, İngilizce ve Kürtçe eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Öztürk, Suriyeli ve Türk çocukları kaynaştırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.