Gaziantep

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

17:03 11 Şubat 2016
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör olayları nedeniyle tahrip edilen ambulans sayısının 30'un üzerine çıktığını açıkladı.

Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen bölge değerlendirme toplantısında, Sağlık Bakanlığının üst yönetiminin bugün Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa illerinin sağlık yöneticileriyle bir araya geldiğini belirtti.

Bölgede yaşayan Suriyelilerin durumunun gündem maddelerinden biri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, benzer toplantıları diğer kentlerde de yaptıklarını anlattı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki terör olaylarının sağlık çalışanlarını da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Şehit haberlerinin geldiği bir ortamda sürekli rakam vermeyi doğru bulmadığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Olaylar sırasında tahrip edilen ambulans sayımız 30'un üzerine çıktı. Yine kaybettiğimiz ve 'sağlık şehidi' dediğimiz sayı Uludere'de araca patlayıcı yerleştirilmesiyle birlikte 5'in üzerine çıktı. Bu ülkenin herhangi bir sokağında veya mahallesinde güvenlik güçleri dışında elinde silahı olan kimsenin olmayacağı bir koşulu inşallah en kısa sürede sağlayacağız. Huzurlu, güvenli sokaklar tesis edilecek. Oradaki tüm vatandaşlarımızın tüm alanlarda olduğu gibi sağlık hizmetlerini de alabileceği koşulları en kısa sürede sağlayacağız. Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'nin her köşesinde ideal sağlık hizmetini sunmaya gayret ediyoruz. Ateşin ve silahın olmadığı her yerde, her türlü sağlık hizmetini sunmaya devam edeceğiz. İnşallah en kısa sürede huzurlu ve güvenli bir süreci başarmış oluruz."

Yoğun göç alan kentlerde görev yapan sağlık çalışanlarının prim veya ikramiye ile ödüllendirilmesinin planlanıp planlanmadığının sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin hangi noktasında olursa olsun, sağlık hizmeti sunan kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını maddi olarak alabildiği kanaatinde değilim" diye konuştu.

Müezzinoğlu,hekimlerin veya sağlık çalışanlarının maddiyattan ziyade mesleki tatmini daha çok önemsediklerini vurguladı.

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde hizmet sunan sağlık personelinin farklı sorunları, riskleri ve stresleri bulunduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, "Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sağlık çalışanlarının da farklı bir boyutuyla sorun ve sıkıntıları var. Dolayısıyla tüm bunları samimiyetle, duyarlılıkla aşmaya devam edeceğiz. Bu tür fedakarlıkları maddi karşılıklarla ölçmek, 'maddi karşılıklarla karşılıyoruz' demeyi de meslek etiği açısından çok doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantıya basına kapalı devam edildi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Gaziantep'teki temasları kapsamında Vali Ali Yerlikaya'yı da makamında ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.