Gaziantep

GTO Başkanı Bartık:

14:13 12 Şubat 2016
GTO Başkanı Bartık:

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, ihracat için bugünden sonra yeni yollar izlenmesi gerektiğini belirterek, "Bunun için de yeni pazarlar ve yeni hedefler şart oldu" dedi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GTO'da Ekonomi Bakanlığı ve Türk Eximbank iş birliğiyle düzenlenen "Dış Ticaret Bilgilendirme" semineri düzenlendi.

Burada konuşan Bartık, Gaziantep'in ihracat kültürünün yerleştiği ve geliştirildiği şehirlerin başında geldiğini belirterek, şirketlerin yeniliğe açık, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya yönelik girişimleriyle ihracatta da önemli başarılara imza attığını ifade etti.

İhracatın kültür haline geldiği kentte, yeni ihracatçılar yetişmesinin en büyük arzusu olduğunu vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"Gaziantep ihracatta son 15 yıl içinde önemli başarılara imza atmıştır. 2000 yılını 420 milyon 108 bin dolarla kapatan şehrimiz, 2015'i 6 milyar 270 milyon 202 bin dolarla bitirdi. Bu rakamlar bizim gurur tablomuzdur. Bu gururun gelecek nesillere katlanarak devam etmesi de yine bizim elimizdedir. Bugüne kadar farklı yollar izlenerek gelindi ancak bugünden sonra yeni yollar izlenerek ihracat yolculuğuna devam etmeliyiz. Bunun için de yeni pazarlar ve yeni hedefler şart oldu. Geçen sene daha iyi yerlerde olunabilirdi ancak dünya genelinde yaşanan parasal daralma ve bazı pazarlarda yaşanan iç savaşlar ihracatımızı olumsuz etkiledi. Birçok zorluğa rağmen ihracatın artırılması için elinden gelenin fazlasını yapan iş dünyasını da tebrik ediyorum"

Gaziantep'in ayrıca Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu aktaran Bartık, "Türkiye haritasını ortadan ikiye böldüğünüzde bana göre ülkenin solunda iki önemli sanayi kenti var; bunlar Kocaeli ve Bursa. İstanbul'u bu şehirlerin dışında tutuyorum. Sağ tarafa bakıldığında da yalnızca Gaziantep var. Doğumuzda 80 milyon nüfuslu İran var, Irak ve güneyimizde Suriye var. İhracatçıların daha çok ihracat yapmalarını sağlamak amacıyla Irak'ın Erbil şehrinde GTO Ticaret Ofisi'ni açtık. Geçen hafta Tahran'a gittik, bu şehre de ticaret ofisi açmak istiyoruz. Bu projeyi onlarla da konuşmaya başladık. İlişkiler gergin olsa da bazı ülkelerde savaş yaşansa da hayat durmuyor, tüketim devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Seminerde, Ekonomi Bakanlığı ve Türk Eximbank'tan yetkililer, sunumlar eşliğinde ihracatın geliştirilmesi ve artırılması için gereken yolları anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.