Gaziantep

Kahramanmaraş'ta ambulans dağıtım töreni

18:02 12 Şubat 2016
Kahramanmaraş'ta ambulans dağıtım töreni

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millet hainlere hesabı soracak ve ülkenin hiçbir karış toprağında onlara artık yer olmayacaktır" dedi.

Müezzinoğlu, Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi'nde düzenlenen 101 ambulansın dağıtım töreninde, araçların Türkiye genelinde vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Ambulansların bölücü terör örgütü mensuplarının saldırılarına uğradığını anımsatan Müezzinoğlu, İdil'de saldırıya uğrayan sağlık personelinin bir yaralıyı ateş ortasında hastaneye ulaştırdığını ifade etti.

Türkiye'nin yarınlarının bugünden daha güzel olacağını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Sağlık alanındaki hizmetleri görüyorsunuz. Daha önce 8 ambulansı olan Kahramanmaraş'ta bugün bu sayı 70'e yükseldi. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Yeter ki fitneye, fesada ve hainlik yapana pirim vermeyelim. Bakın bugün yine İdil'de bir ambulansımız bir hastayı Batman'a hastaneye götürdü. Dönüşte mazot ihtiyacını karşılamak üzere bir benzin istasyonuna girdi ve o esnada 10 el ateş edildi. Hedef gözeterek ateş edildi. Ekibimiz hızla olay yerinden çıktı ama dikiz aynasından ekibimiz arkada bir sivil yaralının olduğunu gördü ve hemen yine döndü ve o sivil yaralıyı ateş ortamından alarak hastaneye getirdi. Bu millet hainlere hesabı soracak ve ülkenin hiçbir karış toprağında onlara artık yer olmayacaktır. Kahramanmaraş ruhu Cizre'de de Diyarbakır'da da Silopi'de de Türkiye'nin her köşesinde yaşayacaktır. Ay yıldızlı bayraklar, Kahramanmaraş'ın her sokağında nasıl dalgalanıyorsa Şırnak, Cizre ve Sur'da da öyle dalgalanacak."

Müezzinoğlu, 2000'li yıllarda 617 olan Türkiye'deki ambulans sayısının bugün 5 bini geçtiğine dikkati çekti.

Ambulans isteyen vatandaşlara daha önce "aracımız arazalı", "tıbbi yardım malzemesi yok", "aracımızın mazotu yok doldurursanız geliriz" gibi cevaplar verildiğini anlatan Müezzinloğlu, AK Parti iktidarıyla sağlık alanında çok büyük yatırımların hayata geçirildiğini belirtti.

- "Avrupalıya hak gördüğünü milletine görmeyen bir zihniyet var"

Geçmişte, televizyonlardan duyulan "Almanya'dan Antalya'ya gelen bir Alman turist trafik kazası geçirmiş ve ülkesini aramış ambulans uçak gelmiş vatandaşını almış götürmüş" ifadesinin kendisini çok yaraladığını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bize de 'vay anasını ya, biz adam olamayız, biz o günleri görmeyiz, bu millet o hizmete layık değil' diyordu. Geçen gün TBMM'de sağlık bütçesini sunduğumuzda biri, 'vatandaşın sağlık hizmetine ulaşma oranı çok yüksek. Bu AB standartlarında ve bu israftır' diyor. Avrupalıya hak gördüğünü milletine görmeyen bir zihniyet var ama bu zihniyeti milletimiz artık çok iyi tanıdı. O günlerde kendisine 'muhtar bile olamazsın' dedikleri bugünkü Cumhurbaşkanımız o günlerde, 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de olacak. Alman halkının hak ettiği her hizmet Türk halkının da hakkıdır' dedi. Şimdi ambulans uçak ve helikopterlerimiz vatandaşımıza 24 saat hizmet veriyor. Ey Kılıçdaroğlu, lafla ulusalcılık olmaz. Ey Bahçeli lafla milliyetçilik olmaz. Kazakistan'da vatandaşını mağdur bırakmayacaksın. İsviçre'de, İngiltere'de milli atletini orada mağdur bırakmayacaksın. Alacaksın ve getireceksin. Ey Kılıçdaroğlu, Meclis'te belden aşağı çok iftiralarını gördüğümüz ama 'rahmetlinin arkasından hayırla yad edin' anlayışıyla Kamer Genç'i ambulans uçağımız Amerika'dan aldı getirdi. Size de hizmetin en iyisini biz yapıyoruz. CHP'li, MHP'li kardeşlerimize de bu ülkenin 78 milyonuna en iyi hizmeti biz yapıyoruz. 2,5 milyon Suriyeli'nin de mağdur ve mazlum milletlerin yanında yine biz duruyoruz."

- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise millete hizmetin en büyük ibadet olduğunu söyledi.

Ambulansların artık yoğun bakım odası konforunda hizmet verdiğini ifade eden Ünal, sadece sağlık alanında değil, halkın her türlü ihtiyacını temin ettiklerini belirtti.

Bütün kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını hatırlatan Ünal, "Şehirlerimizin hafızasını, kimliğini ve ürettiği kültür alanlarını yeniden ihya ve inşa edeceğiz. Bu anlamda Kahramanmaraş'a dev bir kongre ve kültür merkezi yapacağız. Kısa zamanda 'Yedi Güzel Adam Edebiyet Müzesi'ni hayata geçireceğiz çünkü Kahramanmaraş misyon şehirdir. O yüzden bu kentimize ne yapsak azdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türkiye'nin farklı kentlerini temsilen törene katılan yetkililere ambulansların anahtarları Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ünal tarafından verildi. İlk etapta 101 ambulans Türkiye'nin farklı bölgelerine gönderildi.

- Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Öte yandan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Onkişubat Belediyesince başlatılan kampanya ile organize edilen ve yer alacak tır sayısı şehrin plaka kodu 46 dikkate alınarak belirlenen yardım konvoyu, Müezzinoğlu ve Ünal'ın da katıldığı törenle Suriye'ye yola çıktı.

Törene, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.