Gaziantep

Gaziantep mutfağının başarısı kutlanacak

17:04 13 Şubat 2016
Gaziantep mutfağının başarısı kutlanacak

Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi kategorisinde "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesini kutlamak için 20 Şubat'ta yöresel Antep yemeklerin yer aldığı protokol yemeği düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'in 11 Aralık 2015 tarihinde zengin Anadolu mutfak kültürüyle gastronomi alanında 18 dünya şehrinden biri seçilerek, Türkiye'nin öncü kenti olması özel bir geceyle kutlanacak.

Gaziantep mutfağının Anadolu mutfak kültürünü yansıtan en seçkin örneklerinin İstanbul'daki Gaziantepli şeflerin hazırlayacağı, Çırağan Oteli mutfak ekibinin özel sunumlarla servis edeceği akşam yemeğine, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) adına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ev sahipliği yapacak.

Geceye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Bakanlar Kurulu üyeleri, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Yatırım Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Gaziantepli milletvekilleri, yerel-ulusal ve uluslararası basının önde gelen isimleri, yerli ve yabancı şefler, akademisyenler, Gaziantepli sanatçılar, kanaat önderleri ve gastronomi alanındaki sivil toplum kuruluşu temsilcileri davet edildi.

Vali Yerlikaya, geleneksel mutfak kültürünü koruyup yaşatmanın herkesin görevi olduğuna belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de kültürü, malzemeleri, mutfak araçları ve yapım teknikleriyle kaynağını bereketli Anadolu topraklarından alan Gaziantep mutfağının bu unvan sayesinde dünyaya tanıtılacağını vurguladı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.