Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir belediyesinden yetiştiricilere yem desteği

17:16 13 Şubat 2016
Gaziantep Büyükşehir belediyesinden yetiştiricilere yem desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye’de koyun ve keçilerin yavrulama dönemi dolayısıyla 436 yetiştiriciye 218 ton süt yemi dağıttı.

Fevziçakmak Mahallesindeki yem dağıtım törenine İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Kaymakam Yıldırım, Belediye Başkanı Vural ve diğer konuşmacılar Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e hayvan üreticilerine sağlanan destek dolayısıyla teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, büyükşehir belediyesi olarak hayvan üreticileri için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Üretici ve yetiştiricilerle işçilere her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, doğaya saygıyla çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

İslahiye için tamamlanan ve planlanan projeler hakkında da bilgiler veren Şahin, Huzurlu Yaylası'nı tabiat parkına dönüştürmek için çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da Gaziantep’te 2016 yılında 9 ilçede 2 bin 622 üreticiye koyun süt yemi desteği sağlayacaklarını kaydetti.


Türkiye’de Gaziantep’teki tarım ve hayvancılığa verilen destek kadar başka bir yerde böyle bir desteğin olmadığını ifade eden Yılmaz, Araban’da 372, İslahiye’de 436, Karkamış’ta 12, Nizip’te 188, Nurdağı’nda 223, Oğuzeli’nde 72, Şahinbey’de 416, Şehitkamil’de 488, Yavuzeli ilçesinde 415 üreticiye yem dağıtımın 1 milyon 200 liraya mal olacağını söyledi.

Törende Şahin'e çobanları soğuktan koruyan aba giydirildi ve plaket takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.