Gaziantep

220 kiloluk kadına mide küçültme ameliyatı

17:12 25 Şubat 2016
220 kiloluk kadına mide küçültme ameliyatı

Gaziantep'te sağlık sorunları nedeniyle 220 kiloya ulaşan obez kadın, mide küçültme ameliyatıyla yeniden hayata tutundu.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sedyeyle getirilen 5 çocuk annesi Ayşe Fatma Yaymeşin'in (46), bir hafta önce 3 doktorun katıldığı ameliyatla midesi küçültüldü.

Hastanın operasyonunu gerçekleştiren doktorlardan Eren Ali Mecit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa bu kadar kilolu bir hastaya mide küçültme ameliyatı yaptıklarını söyledi.

Hastanın kilosu nedeniyle ameliyat sırasında çok zorlandıklarını belirten Mecit, "Hastamız inşallah istediğimiz kiloya ulaşacaktır. Bugün ameliyattın üzerinden bir hafta geçti ve hastamızı taburcu ediyoruz. Bundan sonra yine bizim kontrolümüzde kilo vermeye devam edecek. Bir yılda 150 kiloya düşmesini umut ediyoruz" dedi.

Yaymeşin ise hastaneye sedyeyle geldiğini ifade ederek, riskli olduğunu bilmesine rağmen ameliyata karar verdiğini aktardı.

Aşırı kiloyla yaşamak istemediğini vurgulayan Yaymeşin, "Artık sokağa çıkamaz hale gelmiştim. Kısa sürede zayıflayıp çocuklarımla gezmek istiyorum. İnşallah ameliyatın ardından fazla kilolarımdan kurtulacağım. Zayıfladıktan sonra mağazalarda gezip kendime yeni kıyafetler alacağım. Ameliyatla yeniden yaşama tutundum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.