Gaziantep

Milli Eğitim Bakanlığından yarışma

15:58 30 Mart 2016
Milli Eğitim Bakanlığından yarışma

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa yürütülen "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca Logo/ Slogan- Kısa Film/Video- Fotoğraf Yarışması gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Okula Devam", "Hayalimdeki Meslek" ve "Çevremdeki Rol Modeller" konulu logo/slogan, kısa film/video ve fotoğraf dallarında düzenlenen ödüllü yarışmaya son başvuru tarihi 8 Nisan 2016 olarak açıklandı.

Yarışma sonuçları değerlendirildikten sonra ödül olarak; her kategoriden ilk 3'e giren öğrencilere tablet ve her kategorinin 15 ildeki il birincilerine rehber öğretmenleriyle 5 günlük İstanbul gezisi düzenlenecek.

Açıklamada, projeyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi (KEP ll)", 2015 senesinde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen bir projedir. "Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi (KEP I)"in devamı niteliğinde olan projenin öncelikli amacı; okula kaydı yapılan ancak çeşitli sebeplerden dolayı devam edemeyen çocukların eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamaktır. Bu proje kapsamında; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 15 pilot ilde (Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van) ağırlıklı olarak çalışmalar gerçekleşiyor. KEP II ile "Devam Ediyoruz" diyen Milli Eğitim Bakanlığı, daha çok çocuğun daha kaliteli bir eğitim alabilmesi için; on binlerce eğitimci, yerel kanaat önderi, aile ve çocuğa doğrudan ulaşmaktadır. Bu doğrultuda saha araştırmaları yapıyor, eğiticiler eğitiliyor, bilgilendirme toplantıları, seminerler, konferanslar, festivaller düzenliyor. Kent merkezlerinden köylere binlerce aileye ziyaretlerde bulunuluyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.