Gaziantep

Sosyal Güvenlik Otobüsü Gaziantep'te

16:02 11 Nisan 2016
Sosyal Güvenlik Otobüsü Gaziantep'te

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından ortaklaşa düzenlenen "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" (KİTUP II) kapsamında 30 ilde okulları dolaşarak çocukları bilgilendirecek, bilgisayar oyunları ve çizgi filmlerle donatılan "Sosyal Güvenlik Otobüsü" Gaziantep'e geldi.

SGK İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara’dan Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Dr. Selim Bağlı tarafından törenle uğurlanan otobüs ilk olarak Gaziantep'e geldi.

Dr. Nilüfer Mustafa Özyurt İlköğretim Okulu ve Lions İlköğretim Okulunu ziyaret eden otobüs, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Sosyal güvenlik ve kayıtlı istihdam bilinci oluşturulmasına yönelik, görsel ve yazılı anlatımlardan yararlanıldı.

"Kit" ve "Kiti" karakterleri çocukların meraklı bakışları altında onlara çeşitli hikayeler okudu. Etkinliklerin ardından kitap dağıtımı yapıldı ve çocuklara sosyal güvenliğin önemi anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Müdürü Mehmet Uzun, projenin amacının tescilsiz çalışmanın önüne geçmek olduğunu belirterek kurum olarak bunun için çok çaba sarf ettiklerini ifade etti.

İl Müdürü Mehmet Uzun, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve beraberindeki heyet sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin heyecanını paylaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.