Gaziantep

Liseli öğrencilere ödül

11:20 12 Nisan 2016
Liseli öğrencilere ödül

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatı’nda (İTÜRO) Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğünü kazandı.

Okuldan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bu yıl onuncusu düzenlenen robot olimpiyatına Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencilerinden oluşan Robot Takımı "Kendini Dengeleyen Robot" kategorisine katılarak tüm yarışmacıları geride bıraktı ve yarışma tarihinde bir ilke imza attı.

Öğrencilerinden Tekin Orkun Hengirmen, Cemil Serden Şahin, Süleyman Sevban Solmaz, Rümeysa Özkarslı, Murat Altındağ, Furkan Özdoğan ve Cihan Erdoğanyılmaz, öğretmenleri Abdülkadir Güçyetmez, Muzaffer Harun Bayseçkin, Özgül Güner ve Neriman Ersönmez danışmanlığında katıldıkları ve 38 katılımcının bulunduğu “Kendini Dengeleyen Robot” kategorisinde jüri tam puanı ile Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğünü elde etti.

Öğrenciler, daha önce de tasarladıkları robotla, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "13. Robotchallenge Dünya Robot Şampiyonası"nda dünya şampiyonu olmuşlardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.