Gaziantep

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa:

16:18 12 Nisan 2016
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa:

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, uluslararası kamuoyunun, terör örgütü DAEŞ'e karşı verdikleri amansız mücadeleye duyarsız kaldığını söyledi.

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında Türkmen grupların da bulunduğu muhaliflerin, DAEŞ'i Halep'in kuzeyinden uzaklaştırmak için büyük çaba sarf ettiğini belirtti. DAEŞ'e karşı üstünlük kurmaya çalıştıklarını ifade eden Mustafa, özellikle Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki bazı köyleri DAEŞ'in elinden aldıklarını vurguladı.

Bu kapsamda Azez'e bağlı Çobanbey beldesine yönelik ciddi bir saldırı başlattıklarını anlatan Mustafa, şöyle devam etti:

"Çobanbey, Suriye'deki dengeleri değiştirme açısından çok önemli. Cerablus ile Azez arasındaki hattın tam ortasında bulunuyor. Zaten bu bölgede 142 Türkmen köyü var. Dolayısıyla Çobanbey'i çok stratejik bir yer olarak görüyoruz. DAEŞ intihar saldırılarıyla bizi yıldırmaya çalışıyor ama başaramayacaklar. Uluslararası kamuoyu, terör örgütü DAEŞ'e karşı verdiğimiz amansız mücadeleye duyarsız kaldı. En son Çobanbey'i aldığımızda bunu net olarak gördük çünkü Çobanbey, Kobani kadar önemli bir yerleşim merkezidir."

Mustafa, DAEŞ'in yeniden ele geçirdiği Çobanbey'i tekrar kurtaracaklarını dile getirdi.

Suriyeli Türkmenlerin yedi düvele karşı mücadele verdiğine işaret eden Mustafa, "Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Türkiye'nin güneyini terör örgütlerinden temizlemeye kararlıyız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.