Gaziantep

Gaziantep'te tahliye suyunun fıstık ağaçlarını kuruttuğu iddiası

11:05 15 Nisan 2016
Gaziantep'te tahliye suyunun fıstık ağaçlarını kuruttuğu iddiası

Gaziantep'te belediyeye ait içme suyu deposunun tahliyesinden akan suyun fıstık ağaçlarının kurumasına yol açtığını iddia eden kişi, çözüm bulunmaması halinde bahçesindeki diğer ağaçların da kuruyacağını iddia etti.

Araban ilçesi Sarıtepe Mahallesinde yaşayan Halil Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne (GASKİ) ait içme suyu deposundan akan tahliye suyunun fıstık bahçesinde oluşturduğu göletin Antep fıstığı ağaçlarını kuruttuğunu ileri sürdü.

Akkabir mevkisindeki fıstık bahçelerinin yanında bulunan GASKİ’ye ait 500 tonluk içme suyu deposunun tahliye borusundan 2015 haziran ayından beri sürekli akan suyun 40 fıstık ağacının bulunduğu alanda bir gölet oluşturduğunu savunan Şahin, şu ana kadar 10 ağacın kuruduğunu savundu.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için GASKİ ve ilgili birimlere yazılı başvuruda bulunduğunu dile getiren Şahin, "Suya oldukça ihtiyaç duyulan şu günlerde tahliyeden akan bu suyun muhafaza edilerek değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. Bu yapılırsa hem içme suyunda tasarruf sağlanmış olacak hem de bahçemizde geriye kalan ağaçların kurtulması sağlanacak. Mağduriyetimizin biran evvel giderilmesini istiyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.