Gaziantep

Kuraklık Antep fıstığı ağaçlarının da sulanmasına neden oldu

10:05 20 Nisan 2016
Kuraklık Antep fıstığı ağaçlarının da sulanmasına neden oldu

Gaziantep'in Araban ilçesinde bu seneki kuraklık nedeniyle daha önce lezzetli olması için sulanmayan Antepfıstığı ağaçları da sulanmaya başlandı.

Elif Mahallesi'nde Antepfıstığı üreticiliği yapan Hamit Sarıkaya (66), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın kurak geçtiğini söyledi.

Araban Ovası'nda ekinlerin büyük bölümünün susuzluktan kuruduğunu dile getiren Sarıkaya, Antep fıstığı bahçesindeki ağaçların da kuraklıktan etkilendiğine dikkati çekti.

Sarıkaya, 40 yaşındaki bu ağaçlara ömrünü verdiğini belirterek, "Kuraklıktan etkilenerek yapraklarında ve meyvelerinde zayıflık oluşan fıstık ağaçlarımı masraflı da olsa sulamaya karar verdim. Evimde içme suyu şebekesinden doldurduğum 4 tonluk su tankını traktörümle Akkabir mevkiindeki Antepfıstığı bahçeme getirdim. Normalde lezmetli olması için sulamadığımız fıstık ağaçlarını suladım." diye konuştu.

Sarıkaya, önceki yıllarda yağmur suyunun yeterli geldiğini belirterek "Fıstık ağaçlarımı sulayıp suya doyurmazsam bu yıl fıstık tanelerinin içi yarım dolar, önümüzdeki yıl da tane vermez." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.