Gaziantep

Gaziantep mutfağı Kanada'da tanıtıldı

15:09 27 Nisan 2016
Gaziantep mutfağı Kanada'da tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kanada’nın Torondo şehrinde 10'uncusu düzenlenen Terroir Sempozyumu’na katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dünya çapında aşçılar ve gastronomi yazarlarının katılarak sunumlar yaptığı, yeni mutfaklar ve lezzetlerin keşfedildiği, paylaşıldığı gastronomi alanlarında en önemli etkinliklerden birisi olan sempozyumda, Gaziantep mutfağı ana odak mutfaklardan bir tanesi oldu.

Yoğun geçen sempozyum süresince çeşitli seminerler verilerek hem yeni yeteneklere Gaziantep mutfağı tanıtıldı hem de duayen şeflere detaylı bilgi verildi.

Öte yandan Kanada’nın en önemli sanat merkezi olan Art Gallery Of Ontario’da gerçekleştirilen etkinlikte verilen seminerlerin sonunda gerçekleştirilen resepsiyonda, Gaziantep lezzetleri sunuldu.

600 aşkın dünyaca ünlü şef ve gastronomi yazarının katıldığı resepsiyonda, katılımcılara sunulan Gaziantep yöresel yemekleri büyük takdir topladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk ve MUSEM’den aşcıların eşlik ettiği heyette ayrıca Konsolas Erdeniz Şen, Kültür Ataşesi Derya Acar’da etkinlikte Gaziantep heyetini yalnız bırakmadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.