Gaziantep

Gençler "Vefa yürüyüşü"nde buluştu

14:28 28 Nisan 2016
Gençler "Vefa yürüyüşü"nde buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Çanakkale Kara Savaşları’nın 101’inci yıl dönümü anma projesi kapsamında 81 İl’de "57’nci Alay Vefa Yürüyüşü" düzenlendi.

Gaziantep ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulu Camii'nde sabah namazında Çanakkale konulu vaaz verildi. Sabah namazının kılınmasının ardından ikramlar yapıldı.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Gazikent Gençlik Merkezi Müdürü Ali Gül ve yaklaşık 600 kişilik grup Ulu Camii’nde başlayıp Yeşil Su Parkı civarındaki şehitlik anıtına kadar ellerinde bayraklarla vefa yürüyüşü yaptı.

Yürüyüşün sonunda Şehitlik Anıtı’nda buluşan gençler burada dua ederek dağıldılar.

Açıklamada görüşlerine yere verilen Gazikent Gençlik Merkezi Müdürü Ali Gül, yaptıkları yürüyüşle Çanakkale zaferlerinde kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere, Çanakkale şehitlerini anmak onları yad etmek istediklerini kaydetti.

Çanakkale ruhunun esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleyen insanların ruhu olduğuna dikkat çeken Gül, "Davaları büyüktü. Vatan davasıydı. Böyle büyük bir davayı Gençlik ve Spor Bakanlığımız sayesinde gençlerimizle birlikte bir kez daha vefa ile andık” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.