Gaziantep

Gaziantepli iş kadınlarından Hollanda gezisi

18:24 28 Nisan 2016
Gaziantepli iş kadınlarından Hollanda gezisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Hülya Akkaya başkanlığında Hollanda'ya iş gezisi düzenledi.

Gaziantep Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, gezi kapsamında bir dizi iş görüşmeleriyle teknik geziler gerçekleştiren kadın girişimciler, Hollanda'daki kadın girişimciliğinin mevcut durumunu inceledi.

Ortak projeler gerçekleştirilmesi çerçevesinde yapılan görüşmelerde, üyeler arasında işbirliğinin artırılması amacıyla oluşturulacak e-portalın kullanılması ve iki ülkedeki iş kadınlarının bağlarının arttırılması yönünde çalışmalar yürütülerek birlikte geliştirilecek projeler üzerinde görüşmeler yapıldı.

Hollandalı İş Adamları Derneği ile bir araya gelindi. Burada Türk iş adamlarının sektörel profili tanıtıldı.

Yeni iş imkanlarının sağlanması çerçevesinde Gaziantep ile yapılabilecek ticari sektörler hususunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Lahey Türk Büyükelçiliği ve Ticari Ateşeliğini de ziyaret eden kadın girişimciler, daha sonra Hollanda'nın ticari hacmi ve potansiyeline ilişkin verilerin paylaşıldığı toplantıya katıldı.

Burada ticaretin arttırılması yönünde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında olumlu görüşler sunuldu.

Deventer Başkonsolosluğu ve Ticaret Ateşeliğine de ziyaret gerçekleştiren TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Gaziantep'in kardeş şehri Nijmegen ziyaretindey ise, şehirde gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, kardeş şehirlerin ticari ve sosyal faaliyetlerinin güçlendirilmesi için yeni aktiviteler üzerinde fikir paylaşımı yaptı.

Kurul üyeleri, Flora Hollanda Çiçek Müzayedesi'ni, ayrıca işletmecisi Türk olan ve Hollanda da faaliyet gösteren Özgazi Peynir Fabrikasını gezerek Hollanda programını tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.