Gaziantep

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

15:09 01 Mayıs 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hayri Sucu ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Çıkmaz, yayımladığı mesajda, Gaziantep'in teröre karşı dimdik duruşunu koruyacağını, birlik ve beraberlik içerisinde teröre prim vermeden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında olmayı sürdüreceğini belirtti.

Saldırının Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik eylem olduğunu vurgulayan Çıkmaz, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğiyle bölünmez bütünlüğünü hiçbir eylem ve güç bozamayacaktır. Terörü ve terörün bütün destekçilerini nefret ve şiddetle lanetliyoruz. Ülkemizin her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde Türkiye'nin dört bir yanında milli birlik ve beraberliğimizle, toprak bütünlüğümüzün korunması için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Gaziantepli dün olduğu gibi bugün de yarın da dimdik ayakta duracak, bu tür olaylara asla pirim vermeyecek, her zamankinden daha güçlü bir şekilde duruşunu koruyacak, devletine ve milletine sahip çıkacaktır."

- CHP İl Başkanı Sucu

CHP İl Başkanı Hayri Sucu da hain saldırıyı kınadı. Saldırının, huzur ve kardeşliği hedef aldığını vurgulayan Sucu, terörün çirkin yüzünü huzur ve kardeşliğin şehri Gaziantep'te gösterdiğini kaydetti.

Şehit polislere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve Gazianteplilere baş sağlığı dileyen Sucu, terör olaylarının sona ermesi temennisinde bulundu. Sucu, güvenlik ve istihbarat zafiyeti varsa sorumlularının bir an önce cezalandırılması gerektiğini belirtti.

- OSBÜK Başkanı Nakıboğlu

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da saldırıyı kınayarak, vatandaşlara oyuna gelmemeleri ve sağduyulu olmaları çağrısı yaptı.

Nakıboğlu şunları kaydetti:

"Barışı ve kardeşliği hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyoruz. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalı, aklıselimle hareket etmeliyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki ülkemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecek, barış ve kardeşlik ortamını yeşertmek için elinden gelen gayreti gösterecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.