Gaziantep

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

16:56 01 Mayıs 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, Birlik Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Aslan ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Tahmazoğlu, yazılı mesajında, bombalı saldırının barışa ve kardeşliğe yapıldığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve halkının bu tür saldırıya asla boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Tahmazoğlu, hain saldırının arkasındaki karanlık güçlerin Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalıştıklarını kaydetti. Tahmazoğlu, "Bu tür haince saldırılara en güzel cevap, bütün siyasi emellerin üstünde birlik ve beraberliğimizi arttırmamız olacaktır. Bu hain terör saldırılarını ve bunların uzantılarını en sert şekilde binlerce kez lanetliyorum. Ülkemizi bu tür saldırılarla asla yıldıramayacaklar. Bizler içeride ve dışarıdaki şer odaklarına karşı birlik beraberlik içerisinde, dimdik durarak onlara ve uzantılarına en güzel cevabı vermeliyiz. Tüm Gazianteplileri evlerine ve işyerlerine bayrak asmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

- OSB Başkanı Köken

Gaziantep OSB Başkanı Köken de menfur saldırının tek hedefinin ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmak olduğunu belirtti. Böyle haince saldırılardan medet umanların gaflet içinde olduklarını ifade eden Köken, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklarını vurguladı.

Saldırıyı kınayan Köken, "Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

- Birlik Vakfı Başkanı Aslan'ın mesajı

Birlik Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Aslan da mesajında sağduyulu davranma ve terör örgütlerinin tuzağına düşmeme çağrısında bulundu. Aslan mesajında "Unutulmamalıdır ki Antep gazi olur, şehit olur ama teslim olmaz. Terörden beslenenler yine terörün döktüğü kanda boğulacaktır. Bizlere tarifsiz acılar yaşatan bu hain saldırıları nefret ve şiddetle kınıyorum. Vatan uğruna bir an bile tereddüt etmeden canını ortaya koyan şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılaramıza şifa diliyorum." ifadelerine yer verdi.

- Araban Belediye Başkanı Özdemir

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de isimleri farklı farklı da olsa hain hedeflerine ulaşmak için şiddetin her türlüsüne başvuran alçak ve kalleş terörü lanetlediğini belirtti. Özdemir, saldırıda şehit olan polislere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifa diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.