Gaziantep

Gaziantep'teki terör saldırısı

17:24 01 Mayıs 2016
Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının ardından olay yerindeki incelemeler tamamlandı.

Olay Yeri Şube Müdürlüğü ile terör uzmanları, sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırının ardından bölgedeki çalışmalarını sonlandırdı.

Delillerin toplanmasının ardından belediye ekipleri temizlik çalışması yaptı. Çalışmaların ardından yaya trafiğine açılan İl Emniyet Müdürlüğü önündeki sokak, beton bloklarla araç trafiğine ise kapatıldı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, beraberindeki Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan ile olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Şimşek ve beraberindekiler, saldırının gerçekleştirildiği noktaya karanfil bıraktı.

Yolun yaya trafiğine açılmasıyla, oluşan hasar da gün yüzüne çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) binası, patlamanın etkisiyle hasar oluştuğu görüldü. Söz konusu 2 binanın yanı sıra Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı ile çevredeki çok sayıda iş yerinin de camlarının kırıldığı ve dış cephelerinin zarar gördüğü gözlendi. GASKİ önündeki bir ATM de kullanılamaz hale geldi.

Olayın ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye binasının dış cephesi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Çevredeki esnaf ise olayın ardından zarar gören iş yerlerini temizledi ve terör saldırısına tepki gösterdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.