Gaziantep

Gaziantep'te "Kardeşlik Çarşısı" kuruldu

16:39 03 Mayıs 2016
Gaziantep'te "Kardeşlik Çarşısı" kuruldu

Gaziantep'te öğrencilerce hazırlanan "Kardeşlik Çarşısı" projesi kapsamında Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu bahçesinde çarşı kuruldu. Paranın kullanılmadığı çarşıdan ihtiyaç sahibi Suriyeli öğrenciler, davranış notlarına göre alışveriş yapıyor.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, yazılı açıklamasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan projeye, Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu Müdürü Ahmet Yaşar, Münirpaşa Ortaokulu Müdürü Mehmet Altunbaş, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Hakkı Elmas'ın da katkı sunduğunu belirtti.

Mete, 400 bin lira bütçe ve 27 bin öğrencinin katkısıyla 4 ay gibi bir sürede hazırlanan projeye büyük emek verildiğini aktardı.

Kardeşlik Çarşısı projesine kent genelinde 36 okulun destek verdiğini ifade eden Mete, "Hak davası ve kardeşlik söz konusu olduğunda heyecanla çocuklarımızın duyarlılık göstermesi, biz büyükleri ziyadesiyle duygulandırmıştır. Daha önce bir benzeri olmamış bu projeye 400 bin lira gibi çok büyük miktarda maddi kaynak yaratılmış olması da ayrıca övünç kaynağıdır." değerlendirmesini yaptı.

Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu bahçesinde açılan çarşıda paranın geçmediğini vurgulayan Mete, şunları kaydetti:

"Şehrimizde eğitim gören Suriyeli çocukların okullarında almış oldukları davranış notlarıyla alışveriş yaptıkları çarşımızda çocukların heyecanları yüzlerinden okunuyor çünkü bu çarşı hayır çarşısı değil. Kendi davranış notuyla alışveriş yapmaları onları ve ailelerini de rencide etmeyen bir ambiyans oluşturdu. Bu proje bizim çocuklarımızla Suriyeli çocukların birbirleriyle daha entegre olmaları, kaynaşmaları ve ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanmıştır. Aynı şehirde farklı kültürlerin kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşayabilmeleri için oluşturulacak yeni projelere aynı desteği vereceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.