Gaziantep

Sağlıktaki taşeron işçiler hakkındaki sözleşme

14:45 11 Mayıs 2016
Sağlıktaki taşeron işçiler hakkındaki sözleşme

Hak-İş'e bağlı Öz Büro İş Sendikası Gaziantep İl Başkanlığı, taşeron işçi haklarının iyileştirilmesiyle ilgili Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Hak-İş'e bağlı Öz Büro İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı hastanelerde çalışan 980 taşeron işçi için Yüksek Hakem Kurulu'na yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını söyledi.

Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği ile yapılan toplu sözleşme ve Yüksek Hakem Kurulu'nun verdiği kararı değerlendiren Şahin, taşeron işçiler adına büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Öz Büro İş Sendikası Gaziantep İl Başkanlığı olarak Gaziantep'teki tüm taşeron işçileri örgütlediklerini ve daha sonra Bakanlığa başvurduklarını ifade eden Şahin, yapılan değerlendirme sonucunda Yüksek Hakem Kurulu'nun talepleri doğrultusunda bir karar verdiğini vurguladı.

Yüksek Hakem Kurulu'nun onayladığı toplu sözleşmeye göre taşeron işçiler, bir yıllık geçmişe dönük 3 bin lira alacak. Ayrıca aylık 250-300 lira civarında maaşlarında iyileştirme yapılacak.

Öte yandan kazanılan haklar 2 ay içerisinde 2 eşit taksitte ödenmesinin de karara bağlandığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.