Gaziantep

Gaziantep'teki DAEŞ operasyonu

12:25 20 Mayıs 2016
Gaziantep'teki DAEŞ operasyonu

Gaziantep'te, bir teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği, bir teröristin de sağ yakalandığı DAEŞ operasyonunun gerçekleştirildiği evdeki çalışmalar tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, dün Hacıbaba Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruşturma sürüyor. Gece saat 23.55'te sona eren operasyonun ardından eve giren Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarını tamamladı. Olay yerindeki çatışmanın izleri de sabah saatlerinde ortaya çıktı.

Teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesinin ardından evin girişindeki demir kapının parçalandığı, sokağa cam parçalarının döküldüğü görüldü. Çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin de camlarının kırıldığı olayda, söz konusu evin önünde park halindeki ve zanlılarla ilgisinin bulunmadığı kişiye ait otomobilde de hasar oluştu.

- Bir ay önce gelmişler

Zanlıların olay gerçekleştiği evi yaklaşık bir ay önce kiraladıkları öğrenildi.

Bu süre içerisindeki çevredeki komşularla ilişki kurmayan şüphelilerden üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren teröristin, sadece birkaç kez evin damında görüldüğü belirtildi. Evde yaşayan çocukların da zaman zaman sokakta oynadıkları, evdekilerin komşularla çok fazla yakınlık kurmadıkları kaydedildi.

Öte yandan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren teröristin eşi olduğu belirtilen kadının ise evden dışarıya sadece bakkal ve fırına gitmek için çıktığı öğrenildi.

Bu arada operasyonun ardından mahalledeki bazı evlere Türk bayrakları asıldığı görüldü.

- Ankara'daki patlamanın planlayıcısı olduğu öne sürülmüştü

Dün akşam saatlerinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekiplerinin desteğiyle merkez Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlemiş, DAEŞ mensubu bir terörist üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmiş, bir terörist ise sağ ele geçirilmişti. Evde ayrıca bir kadın ve 2 çocuk olduğu anlaşılmıştı.

Sağ yakalanan terörist ve evdeki kadın, verdikleri ifadede üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren kişinin Yunus Durmaz olduğunu beyan ettikleri açıklanmıştı.

Terörist Yunus Durmaz'ın, DAEŞ'in Gaziantep sorumlusu ve 10 Ekim'de Ankara Tren Garındaki patlamanın planlayıcısı olduğu, olaydan sonra da Suriye'ye kaçtığı öne sürülmüştü.

- Kırmızı ve mavi listedelerdi

1986 Gaziantep doğumlu Yunus Durmaz, Emniyet Genel Müdürlüğünün kırmızı, kardeşi 1997 Gaziantep doğumlu Hacı Ali Durmaz da mavi listeyle aranan teröristler listesinde yer alıyordu.

Kırmızı listede aranan teröristler için 4 milyon lira, mavi listede arananlar için de 1,5 milyon liraya varan ödüller veriliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.