Gaziantep

Toroslar EDAŞ, Kilis'te yatırımlarını sürdürecek

14:21 24 Mayıs 2016
Toroslar EDAŞ, Kilis'te yatırımlarını sürdürecek

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileri, Kilis'te kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Toroslar EDAŞ'dan yapılan açıklamaya göre, şirket yetkilileri, son dönemde zor günler yaşayan Kilis'te kamu ve yerel yönetimle birlikte sorunları masaya yatırdı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yılmaz, Toroslar EDAŞ Direktörü Mehmet Kayacı, Toroslar EDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, Toroslar EDAŞ Kilis İl Müdürü İlhan Karabulut ve Enerjisa Dağıtım Şirketleri Kurumsal İletişim Süreç Yöneticisi Berkan Karakurt katıldı.

Toplantıda elektrik dağıtım şirketi olarak yerel yönetim ve kamu işbirliğini bu zor dönemlerde çok önemsediklerine dikkat çeken Toroslar EDAŞ yetkilileri, ekiplerle sahada olduklarını, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak adına çalışmaların devam ettiğini vurguladılar.

Şirket yetkilileri, Kilis'te yatırımların durmayacağının altını çizerek, planlanan tüm projelerin hayata geçeceğini kaydettiler.

- Kilis'te 2016'da 11,3 milyon liralık yatırım hedefleniyor

Kilis'in elektrik şebekesini mahalle mahalle iyileştirmeyi hedefleyen Toroslar EDAŞ'ın yatırımları bu yıl da artarak sürecek. Yatırım planı kapsamında Toroslar EDAŞ, Kilis'te 2016 yılı içinde 11,3 milyon lira yatırım hedefliyor.

Toroslar EDAŞ, sorumluluk bölgelerinde teknoloji yatırımlarını da tüketicilerin hizmetine sunuyor. Bu kapsamda 2015 yılında uygulanmaya başlanan SCADA, uzaktan kumanda ve kontrol sistemiyle Toroslar EDAŞ Kilis bölgesinde 2016 yılının sonunda toplam 17 ana dağıtım merkezi uzaktan izlenerek kumanda edilebilecek.

Böylece SCADA sistemiyle orta gerilim elektrik şebekesindeki arızalar oluşmadan izlenebilecek ve kesintilerden de anında haberdar olunarak en kısa sürede müdahale edilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.