Gaziantep

Suriyelilere çalışma izninin verilmesi

15:20 27 Mayıs 2016
Suriyelilere çalışma izninin verilmesi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Genel Sekreteri Kürşat Göncü, kentte 713 Suriyeli firmanın faaliyet gösterdiğini bildirdi.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde, Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin çalışma izni ve istihdamlarına ilişkin bilgilendirme toplantısının düzenlendiği belirtildi.

Toplantının GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştiği ifade edilen açıklamada görüşüne yer verilen GSO Genel Sekreteri Göncü, Gaziantep’in sanayisi ve ihracatıyla bölgede lider konumda olduğunu söyledi.

Göncü, Suriyelileri nitelikli eleman olarak yetiştirmek istediklerini belirterek ve bu kapsamda OSB'de GSO Mesleki Eğitim Merkezi kurduklarını vurguladı.

Merkezin temmuz ayında hizmete gireceğini ifade eden Göncü, şunları kaydetti:

"Gaziantep Ticaret Odası’na kayıtlı 632, Esnaf ve Sanatkar Odası’na 43 ve odamıza kayıtlı 38 firma olmak üzere toplamda 713 Suriyeli ticaret ve sanayide faaliyet gösteriyor. Suriyeli firmaların sektörel dağılımına baktığımızda ağırlıklı olarak tekstil, ayakkabı, makine ve plastik karşımıza çıkıyor. Resmi rakamlara göre Gaziantep’te yaklaşık 350 bin Suriyeli şehir içerisinde yaşıyor. Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde yani bölgemizdeki illerde 1 milyon 270 bin Suriyelinin iş gücü analizine bakacak olursak Suriyeli çalışan bayan oranı yüzde 14, erkeklerin iş gücüne katılma oranı ise yüzde 73’e denk geliyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.