Gaziantep

İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtıldı

12:07 29 Mayıs 2016
İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi 22 kişiye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Barolar lokalinde düzenlenen programda sakatlar derneğinin adının engelliler derneği olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yerlikaya, kadere inanan insanlar olarak engellerin kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Engellilerin toplum yaşantısından uzak tutulmaması gerektiğini belirten Yerlikaya, kamuda artık engellilerle ilgili düzgün sınavlar yapıldığını kaydetti.

Hükümetin belli bir oranın üstüne çıktığına da dikkat çeken Yerlikaya, özel sektörde de engellilere yönelik istihdamlar yapıldığını ifade etti.

Gaziantep'te engellilere eğitim veren çok fazla okul olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, "Bu konuda çok iyiyiz. Daha da iyi olmak için gayret gösteriyoruz. Belediyecilik hizmetleriyle ilgili Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bakanlığı döneminde çıkarılan kanunla bu bir zorunluluk ve belli bir zaman dahilinde yapılması gereken emir haline getirildi." diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender de kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını vurgulayarak, " Biz de bu toplumun bireyi olduğumuz için istihdam, spor, eğitim ve kişilerin gelişimi konusunda çalışmalar yapıyoruz." dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü ile bereber 6 yılda 4 bin 606 engelliyi organize sanayide işe yerleştirdiklerini kaydeden Kalender, Türkiye'de engelli istihdamının ortalama yüzde 70'lerde olduğunu Gaziantep'te ise engelli istihdamının yüzde 93,5 olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalye bağışı yapan kişilere plaket takdim edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.