Gaziantep

Gaziantep'teki terör operasyonu

18:13 30 Mayıs 2016
Gaziantep'teki terör operasyonu

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) sözde il yöneticisi Demet P. ile bazı kurum ve kuruluşlarda memur olanların da bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Mayıs'ta, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında Gaziantep'teki kamu kurum ve kuruluşlarıyla bazı özel kuruluşlarda görev yapan memur ve öğretmenlerle, üniversite öğrencileri ile DBP sözde il eş başkan vekili Demet P'nin de bulunduğu şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

25 Mayıs'ta kent genelinde 20 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 15 kişi yakalanmış, devam eden operasyon kapsamında 2 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 44 adet av tüfeği fişeği, 1 adet bilye atar tabanca, 25 adet kurusıkı tabanca fişeği ve çok sayıda PKK/KCK terör örgütü içerikli döküman ele geçirilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.