Gaziantep

Araban'da ortaokul öğrenciler için Çanakkale gezisi

15:47 31 Mayıs 2016
Araban'da ortaokul öğrenciler için Çanakkale gezisi

Gaziantep'in Araban ilçesinde Atatürk Ortaokulu öğrencileri Çanakkale'ye gitti.

Okulca SODES programı kapsamında yürütülen "Okulumuza Kültür Aşılıyoruz" projesi kapsamında Çanakkale-Bursa gezisi düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mayıs, 1, 2, 3 Haziran tarihleri arasında yapılacak gezi programına 48 öğrenci, idareci ve öğretmen olmak üzere toplam 53 kişinin katıldığını belirtti.

Ertuğrul, Çanakkale Müzesi, Çanakkale Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Çanakkale Şehitliği-Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Kilit Bahir Kalesi, Tabyalar, Alçıtepe Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Fransız Mezarlığı, Yahya Çavuş Şehitliği, Arı Burnu, Anzak Koyu Anıtı, Karatepe Milli Parkı, Mehmet İğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Kitabesi, Anzak Anıtı ve Siperleri, 57. Alay Şehitliği, Mehmet Çavuş Şehitliği ziyaretlerinden sonra feribot yolculuğu yapılacağını aktardı. Ali Ertuğrul, daha sonra Bursa'ya geçileceğini ve burada Tophane, Ulu Cami, Yeşil Türbe, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinin ziyaret edileceğini kaydetti.

Ertuğrul, çocuklarda tarih şuurunu geliştirmek, sosyalleşmelerini sağlamak ve onlara Milli Mücadele'nin önemini kavratmak istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.