Gaziantep

Milletvekili Mehmet Erdoğan onarımı yapılan camide incelemede bulundu

11:32 04 Haziran 2016
Milletvekili Mehmet Erdoğan onarımı yapılan camide incelemede bulundu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesinde onarımı devam eden tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi'nde inceleme yaptı.

Mehmet Erdoğan, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ile Köklüce Mahallesi'ndeki camideki incelemeleri sırasında restorasyonu yapan firma yetkililerinden bilgi aldı.

Erdoğan, restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek, Elif, Hisar ve Hasanoğlu Mahallelerindeki yok olma tehlikesi bulunan tarihi anıt mezarlarında da onarım yapıldığını hatırlattı. Milletvekili Mehmet Erdoğan, böylece tarih turizmini canlandırmak istediklerini vurguladı.

Erdoğan, mahalle halkının caminin hizmete girmesiyle çok önemli bir tarihi mekan kazanmış olacaklarını ifade etti.

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven de Mehmet Erdoğan'ın caminin onarımına önem verdiğini belirtti.

Milletvekili Erdoğan'ın yoğun talepleri üzerine onarıma başladıklarını kaydeden Güven, aslına uygun restorasyon projesinin hayata geçirilmesine devam ettiklerini söyledi.

Güven, "Restorasyon çalışmalarımız tamamlandığında tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi ve minaresini ilk günkü özelliğine kavuşturularak bölgemizde bir tarihi mekan daha yok olmaktan kurtarılacaktır. İlçedeki diğer yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi mekanlarda başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanarak tarih turizmine açılmasında olduğu gibi Tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi ve minaresinde de başlattığımız restorasyon çalışmasındaki emeğinden dolayı da Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'a teşekkür ederim." dedi.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de böyledeki tarihi yapılar ve mezarların onarımına verdiği destek için Erdoğan'a teşekkür etti.

Köklüce Mahallesi Muhtarı Halfe Tunadağı da Erdoğan'a teşükkür etti.

İncelemelere AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, Araban Belediye Meclisi üyeleri Şıh Mehmet Bilekçi ve Halil Şahin de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.