Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İŞKUR'dan 750 personel alacak

15:06 15 Haziran 2016
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İŞKUR'dan 750 personel alacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde 750 personel alımı yapacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Botanik Park'ta düzenlenen imza töreninde, Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında alınan işçilerin belediyenin mezarlık, park-bahçeler ve fen işleri bünyesinde çalışacaklarını söyledi.

Belediye hizmetlerinde ciddi bir insan kaynağı gerektiğini ifade eden Şahin, belediye hizmetlerinin belirli bir bütçeyle yapıldığını daha fazla hizmet etmek için ücretlerinin belediye dışında ödendiği ancak belediye adına çalışan personel ile mümkün olacağını ifade etti.

Şahin, hem belediyenin hem toplumun hemde dezavantajlı grupların bu anlaşmadan karlı çıkacağını dile getirerek şunları kaydetti:

"Eğitimini almış sağlıklı bir bireyin, topluma katma değer üretmesi lazım. Sosyal yardımlarla, istediğimiz kalkınma modelini elde edemeyiz. Mutlaka balık tutmasını öğretmemiz lazım. Bunun için mesleki eğitim kursları açıyoruz. Bu alacağımız 750 kardeşimizin istihdam edilmesiyle önemli bir çalışmayı başlatıyoruz. Aşama aşama gidiceğiz. Dezavantajlı grupların önceliği var. 3 gruptan oluşacak bunlar. 1'inci grupta kadınlar, gençler ve engelliler bulunuyor. Eğer kadro eksiği olursa ikinci gruba yine dolmazsa 3'üncü gruba müracaat edilecek."

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin de alınacak personel hakkında bilgi verdi. Dezavantajlı grupların bu projeler sayesinde toplumla özdeşleştiğine dikkati çeken Siraç, "Müracaat sayısının fazla olacağını tahmin ederek mülakat sistemi getireceğiz. Mülakat yaparken belli kriterlerimiz var. Özellikle emekliliğine 1 yıldan az kalmış vatandaşlara öncelik veriyoruz. İkincisi kadınlarımıza öncelik veriyoruz. Üçüncüsü ise dul kalmış kadınlarımızın istihdam edilmesine çok büyük önem veriyoruz. Bunlar birinci listede tabi bunlara yaş sınırı koyduk. 35 yaş ve üzeri olan ve bu şartları olan birinci listemizde olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin ve Siraç anlaşma için ön protokol imzaladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.