Gaziantep

Büyükşehir Belediyesinin İslahiye'de yaptığı yatırımlar

13:20 25 Haziran 2016
Büyükşehir Belediyesinin İslahiye'de yaptığı yatırımlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince İslahiye ilçesinde önemli yatırımlar yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçelerin altyapısından üstyapısına, içme suyundan itfaiye binasına tüm eksikliklerini gideren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan da olumlu tepkiler alıyor.

İslahiye'de kent meydanı, itfaiye binası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) binası ve park çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından, yol ve kanalizasyon çalışmaları da yürütülüyor.

İlçe merkezinin yanı sıra mahallelerde de yol ve kanalizasyon çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, sosyal tesisleri de tamamladı.

Yol ve asfalt çalışmaları kapsamında İslahiye ve köylerinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 18 mahallede 60 kilometre sathi kaplama çalışması yaptı. 49 mahallede 23 bin 760 ton asfalt yama çalışması yürüten ekipler, 2 bin 538 ton da sıcak asfalt serdi. 71 bin 188 metrekare alanaysa kilittaşı döşemesi yapan ekipler, 20 mahalledeyse arazi yolu açma çalışması yaptı.

Sıdıka Tayyar Camisi, İbrahim Baba Türbesi ve çadır kent içi çevre düzenlemesini yapan ekipler, buralara yol tesviyesi, kilitli taş döşemesi, duvar örmesi, çim ve ağaç dikimi, yol çalışması, çocuk oyun grupları, spor alanları, altyapı çalışması gibi birçok hizmet götürdü.

Altyapıyı yenileyen GASKİ ekipleri, 51 mahallede 102 kilometre içme suyu, 47 kilometre kanalizasyon döşedi.

İlçede sondaj çalışmaları da yürüten GASKİ tarafından 34 sondaj kuyusu açıldı, 22 kuyuda su bulundu.

İlçeye bağlı 20 mahallede içme suyu, 21 mahallede kanalizasyon, 5 mahallede dere ıslahı projelerini hayata geçiren GASKİ ekipleri, 4 mahallede yağmursuyu, 2 mahallede paket atık su arıtma tesisi projeleri olmak üzere toplam 52 proje çalışmasını tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.