Gaziantep

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

12:26 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, milli iradeye ve demokrasiye müdahalenin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tezel, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve demokrasisi adına karanlık bir gün olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının iradesiyle göreve gelmiş hükümete yönelik yapılan darbe girişimine modern dünya bakışıyla, ne hukuk ne de adalet çerçevesiyle izah edilemeyeceğini belirten Tezel, şunları kaydetti:

"Büyük zorluklarla kazanılmış, bugünlere gelmiş bu vatanı, milletin kendi inisiyatifi dışında geriye götürmeye kimsenin hakkı yoktur. Yaşanan kayıplar yanında milletimizin iradesinin tecelli ettiği yüce meclisimizin saldırıya uğramış olması da tarihimize bir leke olarak yazılacaktır. Unutulmamalıdır ki her ne koşulda olursa olsun egemenlik kayıtsız yüce milletimizindir. Tüm ordumuzu temsil etmeyen, küçük bir grubun başlattığı bu darbe girişiminden gerekli dersler çıkarılmalı, Türkiye demokrasisi yara almadan daha da kuvvetlenerek bu süreçten çıkmalıdır. Biz Gaziantep Genç İşadamları olarak çocuklarımıza, yeni nesillerimize aydınlık bir gelecek ve anlatacak güzel hikâyeler bırakmak istiyoruz. Zaman birlik ve beraberlik içinde olma zamanıdır. Aydınlık ve huzurlu bir Türkiye için çalışmaya, demokrasiyi sonuna kadar savunmaya ve devletimize bağlı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Yaşanan darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.