Gaziantep

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

14:26 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt ve Anadolu Platformu, FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini kınadı.

GBC Başkanı Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan darbe girişiminin demokrasi adına endişe verici olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin sorunlarının çözümünün ancak ve ancak demokratik sistem içinde olabileceğini kaydetti.

Seçimle gelinen makamlardan seçimle uzaklaşılacağına ve hesabın halka verileceğini, güvenlik güçlerinin ancak ve ancak vatanın birliğini korumak maksadıyla kullanılabileceğini dile getiren Kurt, "Şanlı Türk ordusunun böylesi, bir grup vatan haini tarafından çılgınca, ahmakça girişimlerle lekelenmemesini, milleti oluşturan unsurların tümüne ve milletin değerlerine karşı tüm girişimleri reddettiğimizi, milli iradenin üzerinde başka bir beşeri gücü kabul etmediğimizi haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurt, dün yaşanan gelişmelerin Türkiye’de zeminin, darbe zihniyetindekiler için asla eskisi gibi uygun olmayacağını gösterdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çünkü geçmiş dönemlerde sadece devlet tekelinde olan, günümüzde ise bağımsız ve özgür yayın yapan medya, tüm gücüyle bu tür girişimlerin karşısında duracak ve engellenmesine katkı sağlayacaktır. Demokrasi adına Türk halkı ve Türk medyası dün gece önemli bir sınav ve bir de şehit vermiştir. Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken, Paralel yapıyı, FETÖ darbe girişimini ve terörü lanetliyor, başta basın şehidimiz olmak üzere hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz."

Anadolu Platformu'ndan yapılan açıklamada ise, dün gece gerçekleşen menfur girişimin bir darbe olduğu vurgulandı.

Olayın darbeden çok Türkiye’ye yapılmış topyekun bir savaş ilanı olduğunun savunulduğu açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar ülkemizde yapılan tüm darbe girişimleri CIA ürünüydü. Bu kalkışma da FETÖ görünümlü bir Gladyo/CIA ürünüdür. Çok kapsamlı olarak hazırlandığını anladığımız bu kalkışma tüm halkımızın sivil toplum örgütlerimizin, siyasilerimizin, basın ve medya kuruluşlarımızın, emniyetimizin ve darbe karşıtı askerlerimizin karşı girişimi ile kadük hale getirilmiştir. Bu mücadele yerli olanlarla dün olduğu gibi emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri arasında geçmektedir. Bu direnişe katkı veren tüm insanlarımızı selamlıyoruz. Uyarmak istiyoruz! Süreç bitmedi. Kalkışma devam ediyor. Duyarlılıklarımız en üst düzeyde, bilincimiz en açık şekilde sorumluluklarımızın başında olmamız gerekiyor. Her an teyakkuzda ve meydanlarda olmak zorundayız. Tüm halkımızı sorumluluğa, en üst duyarlılıkta diri olmaya davet ediyoruz. Gün bugündür. Allah direnenlerin ve basiret sahiplerinin yanındadır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.