Gaziantep

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

20:07 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Şerefsiz FETÖ, PKK'dan daha tehlikelidir. Gerekli ders hukuken verilecektir" dedi.

Şahin, FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlarla hitap etti. Şahin, bugüne kadar hakkın ve halkın yanında olduklarını, bundan sonra da ülkeyi ezansız bırakmayacaklarını söyledi.

Hesap yapanların üzerindeki hesaba güvendiklerini anlatan Şahin, "Bu şerefsizler, kendi açtıkları kuyuya düşecekler. Bu Demokrasi Meydanı şahit olsun ki 15 Temmuz milli irade bayramı olacak. Bunlar zannediyor ki Türkiye 1960'lı yılların ülkesi. Adnan Menderes'i ipe astıkları gibi bu ülkenin yöneticilerini de ipe götürecekler. Ama halk burada. Bu şerefsizler ülkeyi bilmiyor. Benim bacımın, kardeşimin yüreğini, aklını ve vicdanını bilmiyor. O yüzden yanlış yapıyorlar." dedi.

Halk arkalarında durduğu sürece ve milli irade dediği sürece hiçbir gücün karşılarında duramayacağına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Şerefsiz FETÖ, PKK'dan daha tehlikelidir. Gerekli ders hukuken verilecektir. Gerekirse idam edilecektir. Bu meclis, sizden aldığı kuvvetle gereğini yapacaktır. Buralara nasıl 100 yıl önce Fransız askerlerine bastırmadıysak, FETÖ'nün askerleri de bu toprağa basamayacak. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla helal olsun Gazianteplilere ve Türkiye'ye. Bu bacınız, kardeşiniz, son nefesini verene kadar yanınızda olmaya devam edecek. Bu bir namus borcudur."

Konuşması sırasında halkın "Ya Allah, Bismillah" sloganlarına da eşlik eden Şahin, eline aldığı Türk bayrağını göstererek, "Bu bayrak şehidimin kanıyla sulanmıştır. Bu şerefsizler bizim kanımızı almadığı sürece, bu ülkeyi de alamayacaktır. Menderes'i ipe götürenler, inşallah o ipte kendileri de olacaktır. Çünkü bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı, halkıyla beraberdir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.