Gaziantep

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

21:42 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te başlatılan protesto gösterileri sürüyor.

Gaziantep'te dün akşam AK Parti il başkanlığı önünde başlayan gösteriler, Demokrasi Meydanı'nda yoğunluk kazandı. Yaklaşık 24 saattir süren gösterilere ilgi gösteren vatandaşların sayısı mesai saatleri içerisinde kısmen azalsa da havanın kararmasıyla yeniden yoğunluk kazandı.

Binlerce kişinin Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdiği kentte, bazı vatandaşlar sloganlar attı, bazıları ise Kuran-ı Kerim okuyarak birlik ve beraber için dualar etti.

Öte yandan kentteki ana arterlerde bazı sürücüler de korna çalarak demokrasi nöbetine desteklerini gösterdi.

- Kilis'te Suriyelilerden destek

Kilis'te de vatandaşlar, darbe girişimlerine tepkilerini dile getiriyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa, Türk Kızılayı tarafından kumanya dağıtıldı. Kentin farklı noktalarındaki kamu kurumları Türk bayraklarıyla donatıldı, bazı vatandaşlar ise evlerinden Türk bayrağı salladı.

Öte yandan sabah saatlerinden itibaren süren eylemlere Suriyeli sığınmacılar da destek verdi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da halk demokrasi nöbetine devam etti.

Darbe girişiminin duyulmasının ardından çoğunlukla AK Parti il binası ile 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde toplanan binlerce vatandaş, sloganlar attı. Cep telefonları ve çeşitli yerlere kurulan ekranlardan saniye saniye gelişmeleri takip eden Şanlıurfalılar, darbe girişiminin püskürtüldüğü haberlerinin ardından sevinç gösterileri yaptı.

Cadde ve sokaklarda konvoy oluşturan yüzlerce araç, korna çalarak şehir turu attı. Polis ekipleri ise askeri kışlaların önünde önlem alarak olası saldırıların önüne geçmeye çalıştı.

Gece boyunca gösterilerine devam eden vatandaşlara Şanlıurfa Valiliği ve büyükşehir belediyesi su ve yemek ikramında bulundu. Havanın yeniden kararmasıyla yoğunluğun daha da arttığı kentte, tepki eylemleri sürüyor.

Öte yandan bir grup Suriyeli ise düzenledikleri gösterilerle Türkiye'ye destek verdi.

- Malatya'da mehter marşlarıyla kutlama

Malatya'da darbe girişimini protesto edenler ise AK Parti il binası, Kapalı Çarşı ve hükümet konağına akın etti.

Gece boyunca protesto gösterilerini sürdüren vatandaşlara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık hitap etti. Zaman zaman orduevi ile 2. Ordu Komutanlığı önünde de toplananlar, darbeci askerlere yönelik operasyon sırasında 2. Ordu Komutanlığının yakınlarına gelerek desteklerini gösterdi, darbeci askerlere tepkilerini dile getirdi.

Operasyonların ardından mehter marşları okuyan vatandaşlar, valilik önünde kutlamalar yaptı. Kent merkezindeki gösteriler, Tarihi Yeni Cami Meydanı'nda devam ediyor.

- Adıyaman'da konvoylar oluştu

Adıyaman'da ise darbe girişiminin ardından valilik binası önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürüyor.

Kentin farklı noktalarında araçları ile konvoy oluşturan vatandaşlar, tepkilerini ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ve korna çalarak gösterdi.

- Kahramanmaraş

Darbe girişiminin duyulmasının ardından sokaklara çıkarak FETÖ'yü protesto eden ve sloganlar atan Kahramanmaraşlılar, valilik önünde nöbet tuttu.

Gazi Kışlası ile bazı askeri birliklerin giriş çıkış kapıları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin iş makineleri ve otobüsler ile kapatıldı.

Akşam saatlerinde de kentin birçok yerinde darbeyi protesto etmek isteyenler sokaklara döküldü, gösteriler valilik ile AK Parti il binası çevresinde yoğunlaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.