Gaziantep

Gaziantep'teki Siirtlilerden teröre karşı birlik mesajı

11:13 23 Ağustos 2016
Gaziantep'teki Siirtlilerden teröre karşı birlik mesajı

HALİL FİDAN/YASİN DİKME - Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör örgütü PKK'nın yaşattığı sıkıntılardan bunalan ve daha iyi bir yaşam ümidiyle sanayi kenti Gaziantep'e gelen aileler, DAEŞ'in saldırısıyla çocuklarını kaybetti.

Gaziantep'te kına gecesinde meydana gelen ve 54 kişinin yaşamını yitirdiği çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısında hayatını kaybedenlerinin 29'unu çocuklar oluşturuyor. Büyük bölümü Siirt'in Pervari ilçesine kayıtlı vatandaşlar yıllar önce, bölücü terör örgütünden kaçarak, evlatlarına daha iyi bir gelecek sunmak adına huzur ve sanayi kenti Gaziantep'e yerleşen aileler.

Hafta sonu Şahinbey ilçesindeki bir sokak düğününde DAEŞ'in gerçekleştirdiği saldırıda kimileri oğlunu kimi kızını bazıları da yakınını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Yaralarını Gaziantep Valiliği ve büyükşehir belediyesinin desteğiyle sarmaya çalışan aileler, teröre tepki gösterdi.

Bir daha böyle vahşetlerin yaşanmamasını temenni eden Siirtli aileler, ülkelerine olan inançla birlik ve beraberlik mesajı verdi.

- Dernekler tepkili

Gaziantep Siirtliler Derneği Başkanı Kenan Aydıngüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu olayda hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün hemşehrileri olduğunu ve çalışmak için bu kente geldiklerini söyledi.

Milletin geleceğini karanlığa gömmek isteyen şer odakların emellerine ulaşamayacağını ifade eden Aydıngüler, "Bu dönemde hepimize düşen görev kayıtsız, şartsız, bağımsız Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır. Temel hak olan yaşam hakkını masum vatandaşlarımızın elinden almaya kalkışan teröristleri lanetliyoruz. Yıllardır barışın, hoşgörünün kalesi olmuş 'Gazi şehrimizi' hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağı, birlik beraberlik içerisinde bu topraklarda inatla, huzurla yaşayacağımızı belirtmek istiyoruz. Gaziantep Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı ve Çerkezi'yle bir bütündür. Hiçbir şey kardeşliğimizi bozamaz, bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."

Siirt Pervari Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Eryılmaz da 90'lı yıllarda bölgede yaşanan sıkıntılar ve işsizlik nedeniyle yakınlarıyla Gaziantep'e göç ettiklerini söyledi.

Uzun yıllardır burada huzur içinde yaşadıklarını vurgulayan Eryılmaz, önceki gün yaşanan patlamada 13 yaşlarındaki yeğenleri Serhat ve Devran'ı kaybettiğini belirtti.

Eryılmaz, yaşananlar nedeniyle büyük acı içinde olduklarına işaret ederek, "O gece biz düğüne davetli değildik o yüzden gitmedik, yeğenlerim ise müzik ve oyunları seyretmek için oraya ellerinde çerezle gitmişler, bizim haberimiz yoktu. Patlamayı duyunca onları aramaya gittik, orada göründüklerini söylediler. Ancak sabaha karşı onlara ulaşabildik. Acımız tarifsiz iki ciğerimizi kaybettik, bu nasıl bir anlayıştır, biz buraya yaşamaya geldik ama olmadı. Hangi terör olursa olsun Allah belasını versin." ifadelerini kullandı.

Saldırıda oğlu ve yeğenini kaybeden Kadir Alparslan ise yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu belirterek, teröre tepki gösterdi.

Çalışmak için 25 yıl önce Siirt'in Pervari ilçesinden Gaziantep'e geldiklerini anlatan Alparslan, "O gece sadece oğlum ve yeğenim orada olmasın diye dua ettim. İçimizde çok büyük bir korku vardı, dün onu zorla da olsa teşhis edince dünya başımıza yıkıldı. Binbir emekle büyüttüğümüz fidanlarımız terör nedeniyle kopup gitti. Maalesef büyüklerin suçunu çocuklar çekiyor, dün ölenlerin çoğu küçücüktü. Teröristlere ve onlara destek verenlere lanet olsun." şeklinde konuştu.

Patlamada kız kardeşi Mizgin Gürbüz'ü kaybeden Mehmet Gürbüz de kardeşinin liseye kayıt yaptırmaya hazırlandığına değinerek, "Maalesef hayalimizi gerçekleştiremedik, terör onu bizden aldı. Biz 5 kardeşiz tek kız oydu, umudumuz oydu, okuyacaktı ve psikolog olacaktı ama olmadı. Çok zekiydi o, bundan sonra onsuz nasıl yaşarız bilmiyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.