Gaziantep

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

14:29 23 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 46 emniyet personeli, 18 asker, 2 adliye çalışanı, bir işçi, bir finans müdürü ve bir öğretmen tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettirildiği belirtildi.

Daha önce Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan 46 emniyet personelinin tutuklandığı kaydedilen açıklamada, 6 emniyet personelinin, haklarında adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakıldığı aktarıldı.

Soruşturmalar kapsamında 18 askeri personelin tutuklandığı, 6 askeri personelin de haklarında adli kontrol kararı uygulanarak salıverildiği ifade edilen açıklamada, ayrıca iki adliye personeli, bir işçi, bir finans müdürü ve bir öğretmenin tutuklandığı bildirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.