Gaziantep

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ünal:

17:48 24 Ağustos 2016
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ünal:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "En çok önemsediğimiz şey kurbandı. Kurbanı bu anlamda heder ettik. Kurban üzerinden Rabb'imize yaklaşalım derken birilerine kulluk serüveni yaşamaya başladık." dedi.

Ünal, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu" programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz itibariyle yeni bir dönemden geçtiğini belirtti.

Kurbanın insanlar arasında yardımlaşma duygusunu geliştirdiğine dikkati çeken Ünal, "Kurban Rabb'imize yaklaşmaktır. Malını, Rabb'i için gözden çıkaran insanın 'Ben canımı da gözden çıkarmada hiçbir sakınca görmem' dediği kurban da aslında bizim ehlileştirildiğimiz bir süreçtir.'' dedi.

Ünal, yakın tarihte en çok istismar edilen kavramın kurban olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Kurbanın toplanıp kesilmemesi ayrı bir mesele. Peygambere kurban kesiyorsunuz. Bireysel olmak kaydıyla, bunu şova dönüştürmemek koşuluyla insanları kendi bünyenize katmadan kesebiliriz. Sorun burada nedir derseniz, yakın tarihte çok fazla sorunlar yaşadık. Türk toplumunu dikkate alarak söylüyorum, kurban konusunda ciddi anlamda kullanıldık, toplumumuz kullanıldı. Birincisi kurbanın kesilip kesilmediği konusunda. Hatta kesilmediği konusunda şüphe olunmayan bir yapı oluştu. İkincisi de fıkıh kurallarına uyulmaksızın bir eylem gerçekleştirildi. Bu eylem üzerinden de toplum geriye döndü. Toplumun farklı algıları veya değerleri vuruldu, etkisiz hale geldi. En çok önemsediğimiz şey kurbandı. Kurbanı bu anlamda heder ettik. Kurban üzerinden Rabb'imize yaklaşalım derken birilerine kulluk serüveni yaşamaya başladık."

FETÖ'yle ilgili bir süreç yaşandığını dile getiren Ünal, "Yaşadığımız bu süreç, yeni süreci sağlıklı bir şekilde inşa etmeyi zorunlu kılıyor. Yaşadığımız süreçte şu hata yapıldı, bu yapıldı dememeliyiz. Ancak biz kuluz, hata yaparız. Sadece yaptığımız hatayı dikkate almak suretiyle gelecek ile alakalı yeni bir inşa çalışması yapmalıyız." görüşünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.