Gaziantep

Şırnak'taki terör saldırısı

13:34 26 Ağustos 2016
Şırnak'taki terör saldırısı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısına ilişkin, "Şu an ülke genelindeki stoklarımız ve o bölgedeki stoklarımız yeterli, bu anlamda bir kan ihtiyacı duyulmadı." dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen polis memurlarına Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Son dönemlerde ülke genelinde terör saldırılarının sıklıkla ve şiddetli yaşanmaya başladığını belirten Kınık, "Biz Türk Kızılayı olarak olağanüstü durumlar için kanla ilgili planlarımızı yaptık ve onunla ilgili çalışıyoruz. Şu an ülke genelindeki stoklarımız ve o bölgedeki stoklarımız yeterli. Bu anlamda bir kan ihtiyacı duyulmadı. Şu anda da hastanelere ihtiyaç olan kan sevk edildi. Bu anlamda herhangi bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

Kerem Kınık, kanın bir ihtiyaç olduğunu anımsatarak, bağışçıların normal zamanlarda da Türkiye genelinde sahalara çıkan kan bağışı noktalarına giderek, düzenli bağışta bulunmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.