Gaziantep

Sınırda fıstık hasadı

11:22 27 Ağustos 2016
Sınırda fıstık hasadı

ENSAR ÖZDEMİR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki çiftçilere de rahat nefes aldırdı.

Bölgede huzur ve güvenin sağlanmasıyla vatandaşlar, bahçelerinde roket ya da havan mermisi korkusu olmadan fıstık hasadı yapabiliyor.

İlçede bahçesi bulunan çiftçiler, mevsimlik işçiler aracılığıyla toplanan fıstığı müşterilerine pazarlıyor.

Harekattan önceki günlerde yoğun havan mermisinin düştüğü ilçede rahat hasat yapamayan halk, yaşadıkları endişeyi, Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde atlattı.

Çiftçiler ve mevsimlik işçiler, operasyonun ilçede sağladığı huzur ortamıyla hasatlarını güvenli ortamda sürdürüyor.

Suriye sınırının sıfır noktasındaki Kıvırcık köyünde mevsimlik işçi olarak çalışan Ekrem Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harekatın başladığı gün tedirgin olduklarını ancak gelinen aşamada huzur içinde hasat yapabildiklerini söyledi.

Her gün saat 06.00'da başladıkları hasadı akşama dek sürdürdüklerini ifade eden Topal, sınırda çalışmalarına rağmen kendilerini tehlikede hissetmediklerini belirtti.

Topal, "Bir gün içerisinde 25 kişilik ekibimizle ortalama 3 ya da 4 ton kadar ürün toplayabiliyoruz. Sınıra sıfır bir alanda çalışıyoruz ama kendimizi tehlikede hissetmiyoruz." ifadesini kullandı.

İşçilerden Mehmet Aslan da Suriye sınırında bulunan Kıvırcık köyünde Antep fıstığı hasadı yaptıklarını dile getirdi.

Aslan, günlük 50 lira yevmiyeyle çalıştıklarını söyledi.

- "Rahatça hasat yapmayı askeri harekata borçluyuz"

Gaziantep'te fıstık üreticisi Suha Ağgöl de DAEŞ'in uzun süre kontrolünde tuttuğu Cerablus sınırında bulunan fıstık bahçelerinde insanların rahatça hasat yapıyor olmasını askeri harekata borçlu olduklarını vurguladı.

Harekatın başladığı gün fıstık hasadını durdurduklarını anlatan Ağgöl, aradan geçen kısa sürede bahçelerine geldiklerini aktardı.

Harekatın ve DAEŞ'in bölgeden uzaklaştırılmasının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Ağgöl, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir yandan askeri hareket, bir yandan bomba sesleri, bir yandan da fıstığımızı toplamamız gerekiyor. Operasyonun başladığı gün tedbir amaçlı hasadı erteledik ancak üzerinden sadece 3 gün geçmesine rağmen burası gayet iyi. Operasyonlar da gayet iyi gidiyor. İşçilerimizde ilk zamanlar biraz tedirginlik vardı ancak şu anda onlar da rahatladı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.