Gaziantep

30 Ağustos Zafer Bayramı

15:13 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Şahin, mesajında, 30 Ağustos'un Türk milletinin bağımsızlığı ve hürriyetinden ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ispat edildiği gün olduğunu belirtti.

Yurdun dört bir yanının işgal altındayken tarih boyunca özgür yaşamış Türk milletinin bu işgale boyun eğmeyerek esareti kabul etmeyip bin yıldır yaşadığımız bu toprakları kanıyla canıyla geri aldığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizgisinin ifadesidir. Büyük bedeller ödeyerek şanlı zaferlerle dolu bir tarih bırakan ecdadın torunları, bugün yeni bir destan daha yazmıştır. Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de bugün aynı hassasiyetle ve kardeşlik bilinciyle hareket ediyoruz. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz millet, bugün yine aynı şuurla, aynı inanç ve ruhla milli beraberliğine kenetlenerek, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında bütünleşerek, milletçe adeta tek vücut olarak yaşamış olduğumuz darbe girişimini bertaraf etmiştir."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Şahin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.