Gaziantep

Bıçaklar bayrama bileniyor

10:41 31 Ağustos 2016
Bıçaklar bayrama bileniyor

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlenen bıçak esnafı, talebi karşılamak için fazla mesai yapıyor.

Gaziantep Kalesi çevresinde faaliyet gösteren bıçak ustaları, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğunluk yaşamaya başladı. Kurban Bayramı için üretilen yeni bıçakların tezgahlardaki yerini aldığı dükkanlarda, vatandaşların getirdikleri bıçaklar da bileme makinesiyle keskinleştiriliyor.

Bıçak ustası Ökkeş Gözbulut, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, babasından 49 yıl önce devraldığı ustalığı halen sürdürdüğünü söyledi.

Bıçak fiyatlarının 20-60 lira arasında değiştiğini, bıçakların 2,5 liraya bilendiğini ifade eden Gözbulut, "Yeni yeni yoğunluk yaşanmaya başladı. Şu anda bıçak satışından çok bıçaklarını bilemeye getirenler var. Talepleri yetiştirmek için yoğun çalışıyoruz. Hayvan keserken kasabın zorluk ve hayvanın da acı çekmemesi için bıçağın keskin olması çok önemli." dedi.

Bıçaklarını bilemeye getiren kasap Müslüm Demirtaş da Kurban Bayramı'nda kesime çıkacağını ve bıçaklarını hazırlatmak için getirdiğini söyledi. Demirtaş, "Bıçaklarımız kullanımdan kaynaklı kalınlaştı. Onları inceltmek için ustaya getirdim. Deriyi sağlam çıkarmak ve hızlı çalışmak için bıçağın çok iyi olması şart"

Kırşehir'den akrabalarını ziyarete geldiğini ifade eden Hasan Doğan ise "Yemekleriyle meşhur Gaziantep'in bıçaklarının da iyi olduğunu biliyorum. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla gelmişken bıçaklarımızı da alalım dedik. Özel hazırlanmış çelik bıçaklardan aldık" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.