Gaziantep

Cerablus bayrama hazır

19:40 11 Eylül 2016
Cerablus bayrama hazır

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden ilk temizlenen şehir olan Cerablus'ta vatandaşlar, Kurban Bayramı için son hazırlıklarını yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü ilk merkez Cerablus'ta hayat normale dönüyor.

Özgür Suriye Ordusunun kontrolü yeniden ele almasının ardından Cerablus'ta, vatandaşlar arife günü sokak ve pazarlarda yoğunluk oluşturdu. Kentin en işlek mekanlarından Şehitler Caddesi'nde sokak satıcılarının sabah ve akşam saatlerinde açtığı tezgahlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kimi çocuğuna kıyafet alırken bazıları da evin ihtiyacını karşıladı.

Marketlerden bayram şekeri, çikolata ve kolonya alan vatandaşlar evinin yolunu tuttu. Kadınlar, evlerinde hummalı bir temizlik yaparken, erkekler kurbanlık almak için yakın köylere gitti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait araçlar da gün boyu kentin ana caddelerinde temizlik yaptı.

Esnaf Huzeyfe Musti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl aradan sonra bayram heyecanı yaşadıklarını söyledi.

Yoğunluktan memnun olduklarını dile getiren Musti, "Şükürler olsun kentimiz uzun bir aradan sonra bu kadar hareketli gün geçirdi. Arife günü diye millet alışverişe akın etti. Biz de şükürler olsun bereketli bir gün geçirdik. Bize bu ortamı sağlayan Türkiye'ye teşekkür ederiz." dedi.

Kuyumcu Muhsin el-Gadar da yakın zamanda Türkiye'den Cerablus'a döndüğünü ifade etti.

Kuyumculardan Türkiye'den dönen vatandaşların daha çok alışveriş yaptığını anlatan Gadar, şunları söyledi:

"Bugün oldukça hareketli ve bereketli geçti. Buradaki yoğunluğu tahmin ettiğim için yanımda birçok ülkenin parasını getirdim. Şükürler olsun insanımız akın akın gelmeye başladı. Tabii onlar gelirken yanlarında geldikleri ülkenin paraları ile geldiler ben de onların parasını bozuyorum. Allah bu günleri başımızdan eksik etmesin" şeklinde konuştu.

Cerabluslu İsa Mustafa da Türkiye'den 3 gün önce geldiğini ve büyük bir heyecan içinde olduğunu anlattı.

Ailesi ve yakınları ile özgürce bayramı geçirecekleri için mutlu olduğunu aktaran İsa, "Dün evimizi temizledik. Bazı yerleri yıkılmıştı onu tamir ettim. Bugün de bayram alışverişi yaptım. Çocuklarıma hediye aldım, misafirlere şeker aldım. Yarın bizim için çok mübarek bir gün. Bize destek veren herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.