Gaziantep

"İntörn Mühendislik Zirvesi ve Eğitimi"

12:07 23 Eylül 2016
"İntörn Mühendislik Zirvesi ve Eğitimi"

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, mühendislik eğitiminde internlik programının tescillenmiş bir marka olarak GAÜN'e ait olduğunu bildirdi.

İnternliğe başlayacak mühendislik fakültesi öğrencilerine çeşitli eğitimler verilmesi amacıyla Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu'nda "İntörn Mühendislik Zirvesi ve Eğitimi" düzenlendi.

Burada konuşan Rektör Gür, internliğe başlayacak öğrencilerin yeni eğitim yılında yeni ufuklara yelken açacağını söyledi.

İnternliğin meslek adına bir fırsat olduğunu belirten Gür, şöyle devam etti:

"Gecesiyle gündüzüyle eğitim bir bütündür. Saha çalışmalarıyla pratikte neler yapılabileceğini ve mezun olduktan sonra nelerle karşılaşabileceğinizi orada göreceksiniz. Şu anda yüklediğimiz teorik bilgileri sahada uygularken karşılaşacağınız problemleri, çözmek üzere bizzat uygulama alanında siz tespit edin. Sorabileceklerinizi o anda sorun. Çalışma hayatına geçtiğinizde bir şey sormanız gerektiğinde sıkıntı yaşamayasınız. Bilgi güçtür."

Prof. Dr. Gür, intern mühendislik uygulamasının çıkış yerinin GAÜN olduğuna dikkati çekerek "Mühendislik eğitiminde internlik programı tescillenmiş bir marka olarak GAÜN'e aittir. Şu anda patent hakkı olarak da birçok üniversite tarafından uygulanmak üzere bizden görüşler, öneriler alınmakta ve kullanım hakkı istenmektedir." diye konuştu.

Öğrencilerin uygulamadan yüzde 97 memnun olduklarını aktaran Gür, şunları kaydetti:

"İnternliği başlatırken amacımız teorik ve pratiği birleştirmekti. Bunun sonucunda sizin daha rahat iş hayatına adaptasyonunuz ve kaliteli kalifiye bir eleman olarak iş yerlerinde tercih edilmenizdi. 4 ay bilfiil mesai kavramında çalışıyorsunuz. Yüzde 87 oranında büyük bir kabul var işveren tarafından. Şu anda en popüler, en tercih edilen mühendislik ana dallarından birisi Gaziantep'tir. Bugün çok büyük kuruluşlar bizden eleman istiyorlar. 220 firmayla başladık şu anda bin 300 firma bizim havuzumuzda duruyor. Artık onlar bizi tercih etmektense biz onları tercih sırasına koyuyoruz. Hepinize 4 aylık yeni döneminizde başarılar diliyorum."

Konuşmanın ardından Rektör Gür'e mühendisliğin simgesi baret takıldı.

Gün boyu sürecek "İntörn Mühendislik Zirvesi ve Eğitimi" kapsamında intern mühendislere, iş disiplini, işletmelerde kullanılan kalite sistemleri, proje geliştirme ve yönetimi, iş güvenliği gibi konularda eğitimler verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.