Gaziantep

Cerablus camilerinde cuma yoğunluğu

14:13 23 Eylül 2016
Cerablus camilerinde cuma yoğunluğu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'un camilerinde cuma yoğunluğu yaşandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO tarafından terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, hayat hızla normalleşiyor.

Bir ayı geride bırakan harekatın ardından halkın her geçen gün kendini daha fazla güvende hissetmeye başladığı ilçede, çarşı ve pazardaki yoğunluk camilere de yansımaya başladı. 10 caminin bulunduğu ilçede, cuma namazı saatlerindeki yoğunluk dikkati çekti.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği, Türkiye'ye teşekkür mesajlarının okunduğu cuma vaazının ardından saf tutan Suriyeliler, cuma namazını kıldı.

Cuma namazından çıkan Suriyelilerden Yahya Mustafa, AA muhabirine, Türkiye'ye minnettar olduklarını belirterek, daha önce sokağa çıkmaya bile çekindikleri Cerablus'ta artık herkesin özgürce hareket edebilir hale geldiğini söyledi.

İlk zamanlarda halkın üzerinden korkuyu atamadığını ifade eden Mustafa, "Bu yüzden halk halen evlerinde bekliyordu. Ama artık insanlar hızla sokaklara çıkmaya başladı. İşimize rahatça gidiyoruz, korkmadan camilerimize gidip ibadetlerimizi yapıyoruz." dedi.

Cerablus'un bu hale gelmesinde Türkiye'nin çok büyük katkıları olduğunu vurgulayan Mustafa, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere tüm Türkiye'den ve Gaziantep'ten Allah razı olsun. Allah onları tüm kötülüklerden korusun. Bugün rahatça camiye gelebildiysek, bu Türk kardeşlerimiz sayesindedir." diye konuştu.

Suriyelilerden Ahmet Ebu Hakim de uzun zamandır güven duygusunu aradıklarını, şimdilerde ise bu duyguyu her alanda hissettiklerini söyledi.

Cerablus'ta yaşanan özgürlük ortamının tüm Suriye'ye ve dünyaya yayılmasını temenni eden Hakim, Cerablus'un bu seviyeye gelmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Mahmud Muhammed ise uzun zamandır cemaatle beraber cuma namazı kılmayı arzuladığını ve yaklaşık 2 yıldır ilk defa camiye gelebildiğini anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.