Gaziantep

Cerablus'ta kışa imece usulü hazırlık

11:03 01 Ekim 2016
Cerablus'ta kışa imece usulü hazırlık

HALİL FİDAN - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesine dönen aileler, iç savaş sırasında zarar gören evlerini onararak kışa hazırlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince geçen ay Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) geri aldığı ilçede yaşamın normale dönmeye başlamasıyla halk günlük işlerini sürdürüyor.

Vatanlarına dönmenin sevincini yaşayan Suriyeliler, terör örgütü DAEŞ döneminde kullanılamaz hale gelen evleri "imece usulü" ile onarıyor.

Yaklaşık iki yıl önce terör örgütü DAEŞ'in baskısı nedeniyle bin bir emekle inşa ettikleri evlerini terk etmek zorunda kalan Ahmed ailesi de onlarca Cerabluslu aileden biri. Komşularının desteğiyle onarıma başlayan Emine el-Ahmed, büyük bölümü hasar gören yuvalarını kullanılabilir hale getirmek için hummalı bir çalışma yürüttü.

Komşularının desteğiyle evini boya, badana ve bakımını tamamlayan aile, kış gelmeden eksiklerini gidermenin mutluluğunu yaşıyor.

Emine el-Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harap halde olsa da evine kavuşmanın sevincini yaşadığını belirtti.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını iki yıldan uzun süre evini göremediğini vurgulayan el-Ahmed, "Evime geldiğimde hem sevinçten hem de üzüntüden ağladım. Biz bu evi zor şartlarda yapmıştık, oturmak pek nasip olmadı. Teröristlerin baskısı nedeniyle burayı terk etmek zorunda kaldık. Özgür Suriye Ordusu burayı ayınca 4 çocuğumla geri döndüm. Ancak ev harabeye dönmüş, bu şekilde yıkılmasından korkuyorum. Komşularımın yardımıyla evi düzelttik ancak hala çok iş var." dedi.

Ahmed ailesinin çocukları ise yıkıntılara aldırış etmeden evlerinin önünde oynayıp, yıllar sonra kavuştukları arkadaşlarıyla vakit geçiriyor.

Komşulardan Hadra Cumul da ailenin evini onarmak için başlatılan çalışmaya eşiyle destek verdiğini ifade ederek, kış ayı gelmeden eksikleri tamamladıkları için mutlu olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.