Gaziantep

Pamuk tarlasının "pamuk ninesi"

11:26 07 Ekim 2016
Pamuk tarlasının "pamuk ninesi"

MAHMUT BAZLAMA - Gaziantep'in Araban ilçesinde yaşayan ve tarlada beraber çalıştığı işçilerin "pamuk nine" diye seslendiği 77 yaşındaki Perihan Avcı, pamuk tarlasında çalışarak öksüz 2 torununun masraflarına katkı sağlıyor.

Pamuk tarlasında, örnek olduğu genç işçilerle ekmeğini çıkaran 77 yaşındaki Avcı, sıcağa aldırış etmeden sabah 07.00'den akşam 17.00'ye kadar tarlada çalışıyor.

Eşini 13 yıl önce kaybettikten sonra çocuklarına hem annelik hem babalık yapan yaşlı kadın, kızının ölümünün ardından da 2 torununa kol kanat geriyor. Avcı, tarlalarda çalışarak kazandığı yevmiyeyi, üniversite ve lise eğitimini sürdüren torunlarına harçlık yapıyor.

Perihan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2'si erkek toplam 7 çocuğundan birinin kanser nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Kendimi bildim bileli çalışıyorum. 13 yıl öncesine kadar hayatla eşimle beraber mücadele ederdik ama 13 yıldır hayata karşı tek başımayım. Bundan şikayetçi değilim çünkü Allah böyle istedi. Çok şükür sağlık sıhhatim de yerinde. Çalışıp ekmeğimi çıkarıyorum."

Kızı Fatma'nın 15 yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini ve geride 2 çocuğu öksüz bıraktığını anlatan Avcı, "Kızımın öksüzlerine bakmak bana kaldı. Damadımın tek başına yetişemediği zamanlar oluyor. Ben de elimden geldiğince hem çocuklara bakıyorum hem de çalışarak onlara harçlık parası çıkarıyorum." dedi.

- "Hiç şikayetçi değilim"

İlerleyen yaşına rağmen çalışmaktan şikayetçi olmadığını anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Kendimi bildim bileli tarım işçiliği yaparım. Bundan da hiç şikayetçi değilim. Çalışmaktan da memnunum. Bazen beni görenler, 'Bu yaşta neden çalışıyorsun, sana bakmıyorlar mı?' diye soruyorlar. Niye çalışmayayım? Çok şükür sağlığım yerinde. Bana niye insanlar baksın? Ben çalışıp kendime bakıyorum. 'Ben çalışamam, bana bakın' diyene şaşırıyorum. İnsanlara muhtaç olmaktansa çalışmak daha keyifli. En azından kimseye muhtaç olmuyorsun. Allah büyüktür, benim kaderim de böyleymiş."

- Günlük 26 lira kazanıyor

Perihan Avcı, Araban Ovası’ndaki tarımsal üretim yapılan hemen her alanda çalıştığını dile getirdi.

Şu an tarlada pamuk topladığını, sabah 07.00'de başladığı işini akşam 17.00'ye kadar sürdürdüğünü anlatan Avcı, günlük 26 lira yevmiye kazandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.