Gaziantep

İslahiye'de 14 bin 120 dönüm araziyi suya kavuşturacak göletlerin yapımı sürdürülüyor

14:50 20 Ekim 2016
İslahiye'de 14 bin 120 dönüm araziyi suya kavuşturacak göletlerin yapımı sürdürülüyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 14 bin 120 dönüm araziyi suya kavuşturacak 3 göletin yapılına devam ediliyor.

Yesemek Açık Hava Müzesi'nin bulunduğu Yesemek Mahallesi sınırlarında Yesemek ve Güneş Göletleri ile Bayraktepe Mahallesi'nde de Bayraktepe Göleti'nin yapımı sürdürülüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yüksel Şahin, açıklamasında, şubat ayında ihale edilen ve yapımına başlanan İslahiye Güneş, Yesemek ve Bayraktepe göletlerinin tamamlanmasıyla verimin artacağını belirtti.

Şahin, Yesemek Mahallesi'nin geçim kaynağının tarım olduğunu dile getirerek, özellikle baharatlık kırmızıbiber, buğday ve mısır tarımı yapıldığını kaydetti.

Enerji maliyetinin üreticileri mağdur ettiğini anlatan Şahin, göletlerin tamamlanmasının ardından sulanacak tarım alanlarından yöre halkının ve çiftçilerin istifade edeceğini, aynı zamanda ürünlerde verimin ve kalitenin de artacağını belirtti.

- Ürünü çeşitliliği artacak

Şahin, bölgedeki ürün çeşitliliğinin da göletlerle birlikte artacağını vurgulayarak, "Buğday, arpa ve kırmızı biber tarımında sulamayla beraber yüzde 30 ürün artışı olacak. Karpuz, kavun, dane mısır, silajlık mısır üretilebilecek. Pamuğun ekilmemesinin nedeni bölgede sulamanın azlığıydı. Sulamayla birlikte üreticilerin pamuk tarımına da yönelmesini bekliyoruz. Ayrıca tarımsal işletmelerin sayısının ürün çeşitililiğine bağlı olarak artacağını öngörüyoruz." diye konuştu.

- Muhtarların görüşleri

Yesemek Mahallesi Muhtarı Mustafa Güneş, gölet inşaatlarında çalışmaların başladığını belirterek, Yesemek Göleti'nin 3 bin dönüm, Güneş Göleti'ninse 5 bin dönüm civarında bir araziyi sulayacağını söyledi.

Çiftçinin en büyük gideri olan elektrikten kurtulacağını anlatan Güneş, üreticilerin de çalışmalardan memnun olduğunu belirtti. Muhtar Güneş, göletlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bayraktepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Parlakyıldız da göletlerin bölgedeki çiftçiler için faydalı olacağını dile getirdi. Parlakyıldız, burada 6 bin 120 dönüm arazinin sulanacağına dikkati çekerek, üreticilerin elektrik masrafından kurtulacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.