Gaziantep

Gaziantep'te "kadın patronlar" buluştu

16:23 20 Ekim 2016
Gaziantep'te "kadın patronlar" buluştu

Gaziantepli iş kadınları, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulunun ev sahipliğinde bir araya geldi.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, TEB'in "Kadın Bankacılığı" çalışmaları kapsamında, kadın patronların potansiyellerini açığa çıkarabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı TEB Kadın Akademisi etkinlikleri devam ediyor.

Kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılama ve onları ilham veren başarılı iş kadınlarıyla bir araya getirme hedefiyle Kadın Akademisi'ni başlatan TEB, yeni buluşmasını TOBB Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle GSO'da gerçekleştirdi.

TOBB Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının kadın patronları destekleyerek ekonomiyi güçlendirmeye katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Kadın Girişimcilik Merkezi Projesi'ni gelecek yıl hayata geçireceklerini ifade eden Akkaya, şunları aktardı:

"Bu projede kadınlarımıza 3 yıllık süre içinde çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemini kapsayan eğitimler vereceğiz. Binamızın bir yıl içinde bitmesi planlanıyor. Buraya gelen kadınlarımız, 3 yıl içinde profesyonel hayata geçmiş olacak. Bir de Gaziantep'teki kadın banka müdürlerimizi kadın girişimcilerimizle bir araya getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunu yaparsak bölgede ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız."

TEB Kadın Akademisi Türkiye İşletme Koçu Ayşegül Akşak da katılımcılara "Nakit Akışınızı İyi Yönetmenin İpuçları" konulu sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.