Gaziantep

Suriyeli yetimlere şefkat eli

11:27 27 Ekim 2016
Suriyeli yetimlere şefkat eli

MEHMET AKİF PARLAK - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen ve özgürleşen ilk şehir olan Cerablus'taki Selahaddin Eyyubi Yetimhanesi, birbirinden acı hikayeleri olan yetim Suriyeli çocukların yüzlerini güldürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Cerablus'ta hayat, hem Türkiye'nin hem de yardım kuruluşlarının katkılarıyla her geçen gün biraz daha normale dönüyor.

Hayrat Yardım Derneğince, Türkiye'deki hayırseverlerden sağlanan maddi destekle açılışı gerçekleştirilen, Tırma Mahallesi'nde 50 kişi kapasiteli Cerablus Selahaddin Eyyubi Yetimhanesi de Suriyeli yetimlere şefkat eli uzatıyor.

Cerablus Yerel Meclisi ve dernek üyelerince tespit edilen 18 yetimin kaldığı yetimhanede, çocuklar, hem belli bir program dahilinde eğitim görüyor hem de aile sıcaklığını yaşıyor.

Her türlü ihtiyaçlarının dernekçe karşılandığı çocuklara Kur'an-ı Kerim, Türkçe, Hadis ve Siyer dersleri, Cerabluslu eğitmenlerce veriliyor.

Cerablus Selahaddin Eyyubi Yetimhanesi sorumlusu Ali Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada yetimlere sahip çıkan Türk halkına ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Yetimhanede kendisine hocalık teklif edildiği zaman hiç tereddüt etmeden kabul ettiğini aktaran Ubeydi, yetimhanede gönüllü çalıştığını söyledi.

Ubeydi, yetimlere rehberlik yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çocuklara 9. sınıfa kadar eğitim vermeyi planladıklarını aktaran Ubeydi, şunları kaydetti:

"Çocukların en büyük isteği güvenli bir kent ve sevgi. Buradaki çocukların gerçekten buna ihtiyacı var. Bunun yanında eğitim almayı ve hayallerine kavuşmayı çok istiyorlar. Burada çocuklar çok mutlu ve gerçekten Türkiye ve halkını çok seviyorlar. Çocukları gayret göstererek 9'uncu sınıfa kadar okutacağız. Ondan sonra bu çocuklarımızı Türkiye'ye göndereceğiz ve üniversiteyi orada okuyacaklar. Ben buradaki çocukları, çocuklarım gibi görüyorum. Onları sevgi ve saygı çerçevesinde yetiştiriyoruz. Onların bana saygısını ben sevgi ile geri çeviriyorum."

- "Yardım edenlerden Allah razı olsun"

Yetimhanede kalan çocuklardan Sami Cuma, burada çok mutlu olduğunu ve hocalarının kendilerine iyi davrandığını anlattı.

Türkiye'de okuyup doktor olmak istediğini dile getiren Cuma, "Burada bize yemek veriyorlar, yatacak yer veriyorlar. Hem burayı hem de arkadaşlarımı çok seviyorum. En çok Türkçe dersini seviyorum. Bize yardım edenlerden Allah razı olsun. Babam terörist DEAŞ'a karşı savaşırken şehit oldu. Ondan sonra buradaki hocalar bize sahip çıktılar. Anneme ve diğer kardeşime de yardım ediyorlar. Burayı çok seviyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.