Gaziantep

Cerablus'a bir haftada bin 176 kişi döndü

16:17 01 Kasım 2016
Cerablus'a bir haftada bin 176 kişi döndü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütlerinin bertaraf edildiği Halep'e bağlı Cerablus ilçesine bir haftada bin 176 kişi dönüş yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın ardından, Türkiye'de barınan sığınmacıların Cerablus'a dönüşü sürüyor.

Gaziantep Valiliği görevlilerince Karkamış ilçesinde kayıt işlemleri yapılan Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde, yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla güvenlik kontrolünden sonra Cerablus'a gönderiliyor.

Gaziantep Göç İdaresi İl Müdürü Oktay Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'un terör örgütlerinden temizlendiğini ve vatanlarına dönmek isteyenlerin önünde herhangi bir engelin olmadığını anımsattı.

Geçişlerin son haftada yoğunlaştığını aktaran Bahçeci, "Cerablus'un güvenli olduğunu duyan, gören Suriyeliler, ülkelerine gitmek için bize müracaat ediyorlar. Biz de kendilerine gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Gerek evrak işlerinde gerekse geçiş sırasında tüm personelimiz gerçekten seferber oluyor. Bugüne kadar toplamda 8 bin 917 kişi Karkamış Sınır Kapısı'ndan Cerablus'a giriş yaptı. Bu sayı geçtiğimiz haftaya kadar 7 bin 741 idi." dedi.

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ülkelerine dönmek için Karkamış Sınır Kapısı yakınlarında bekleyen Suriyelilerin soğuktan etkilenmemeleri için bekleme çadırı oluşturdu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.